2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Van még remény! Példás gyorsasággal lecsapott a rendőrség a 16 éves diákra, aki a hazájának minősítette Németországot! Bravó!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🇪🇺🌐A minta demokrácia és jogállamiság megfellebbezhetetlen mintáira oly kényes Németországban egy gimnázium igazgatója maga jelentette fel a rendőrségen iskolája 16 éves diáklányát, aki a Tik-tokon – Ó irgalom atyja ne hagyj el – azt találta mondani egy rövid videóban, hogy neki Németország nemcsak egy hely, hanem a hazája. Ezzel pedig „államvédelmi szempontból aggályos” tartalmat tett közzé. Francesca Rivafinoli írása a Mandinerről‼️

A tartomány szocdem belügyminisztere nem lát kivetnivalót a rendőri fellépésben; véleménye szerint az arányosság követelménye teljesült.

Sokan temetik Európát, pedig a német hatékonyságnak és eredményességnek például máig se feltétlenül van párja.

Egy keddi napon történt, 9 óra 45 perc tájban, hogy az északkelet-németországi Ribnitz-Damgarten város rendőrőrsére bejelentés érkezett a helyi gimnázium igazgatójától, büntetőjogilag potenciálisan releváns tényállásra vonatkozóan:

egy 16 éves diáklány TikTok-csatornáján ugyanis „államvédelmi szempontból aggályos” tartalmat fedezett fel egy figyelmes informátor.

Nosza, nem is késlekedtek a rendőrök, odasiettek az iskolához, hogy megtekintsék, miről van szó.

Nem is egy, hanem két TikTok-videóval kellett szembesülniük: az egyikben a leány arra hívta fel néhány hónappal ezelőtt a figyelmet, hogy

a hupikék törpikéknek és Németországnak van egy közös tulajdonsága –

nevezetesen, hogy (tekintettel a hupikék logós AfD népszerűségére) egyformán kékek. Sőt, a mondat mellé még egy AfD-logót is biggyesztett a renitens kamasz, amely háromszor kettő másodpercig látható a képernyőn. Ennél is durvább azonban a másik TikTok-poszt: abban korábban olyan állítást fogalmazott meg a bakfis, hogy

számára „Németország nem egy hely, hanem a haza”.

A tartalmakat megtekintve a rendőrök arra jutottak ugyan, hogy konkrét bűncselekmény gyanúja nem áll fenn, de mivel „a rendőrségnek a bűnüldözés mellett az is a feladata, hogy a lehetséges veszélyeket elhárítsa és a bűntetteket megelőzze”, a zsaruk az iskolavezetéssel közösen úgy döntöttek, prevenciós célú elbeszélgetésre rendelik a tanulót. Így hát az igazgató legott kihívta a leányt a kémiaóráról, hogy az egyenruhások felhívhassák a figyelmét,

mennyire fontos, hogy „a saját maga védelmében” tartózkodjék az efféle tartalmak megosztásától.

A diák megértőnek bizonyult, az intézkedés pedig 10 óra 20 perckor már véget is ért.

A tartomány szocdem belügyminisztere nem lát kivetnivalót a rendőri fellépésben; véleménye szerint az arányosság követelménye teljesült,

és mivel nem a rendőrök nyomultak be a tanórára, hanem az igazgató szólította ki a leányt, a megbélyegzés lehetőségét is elkerülték.

A közszolgálati észak-német NDR csatorna pedig egyenesen „Hecckampány Ribnitz-Damgarten gimnáziuma ellen” címmel sérelmezi, hogy „a jobboldali-populista média és az AfD állítólagos Stasi-módszerek miatt támadja az iskolavezetést”.

Egyidejűleg eggyel arrébb, a még inkább AfD-szimpatizáns Brandenburgban a tartományi alkotmányvédelmi hivatal vezetője a Deutschlandfunk közszolgálati rádiónak elmondta: gyakran jár oktatási intézményekbe, és olyankor minden osztályban megkérdezi: „Hányszor jelentettetek eddig jobboldali videókat?” 

Gyakran kiderül, hogy [a büdös kölykök] nem szoktak ilyet tenni –

de itt is érvényesül a hatékonyság és az eredményesség: a lefolytatott iskolai felvilágosítás után ugyanis néhány héten belül rendre érkezik hozzá a visszajelzés, hogy a diákok most már jelentgetnek jobbos tartalmakat.

Mit jelentsen az ember, ha nincs szó bűncselekményről?” – kérdezte erre a riporter a tartományi alkotmányvédelmi hivatal vezetőjétől, aki erre elmagyarázta: 

a TikTokon egyetlen gombnyomással lehet a dolgokat jelenteni; a diákoknak is szokta javasolni, pofonegyszerű az egész –

ráadásul ha kellő gyakorisággal jelentenek egy csatornát, akkor azt előbb-utóbb törölni fogják, csak kitartónak kell lenni. Mindehhez a választási évre tekintettel hozzátette: a jobbos tartalmak jelentése mellett saját „demokratikus” tartalmakat is kell gyártani, és erre a diákokat is meg lehet kérni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
56
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek