2024.szeptember 7.
Zakariás, Beáta, Brájen
Hírek 🔊

Nem csak Alex Soros, az apja is Biden alelnökét támogatja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A magyar származású milliárdos mindig is jelentős mértékben támogatta „a progresszív és liberális ügyeket”.

Mint ismert, Joe Biden vasárnap bejelentette, hogy novemberben nem méretteti meg magát az elnökválasztáson Donald Trumppal szemben. Erre a hírre reagált közösségi oldalán Alex Soros is, aki megemlékezett Biden elnökségéről. 

A Soros-birodalom örököse azonban nem tétovázott sokáig, 

gyorsan beállt Biden alelnöke, Kamala Harris támogatói közé.

„Itt az ideje, hogy mindannyian összefogjunk Kamala Harris körül, és legyőzzük Donald Trumpot. Ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk. Éljen az amerikai álom!” – írta bejegyzésében Alex Soros.

A Jerusalem Post összeállításában továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak Alex Soros, hanem édesapja is teljes mellszélességgel kiáll Harris mellett. A lap hangsúlyozta, hogy támogatásuk vélhetően új viták forrása lesz, hiszen erősen súrolja a politikai befolyásolás határát.

Soros György támogatásáról a Wall Street Journal számolt be, idézve a magyar származású üzletember sajtószóvivőjét. Mint ismert, a Soroshoz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány mindig is jelentős mértékben támogatta „a progresszív és liberális ügyeket”.  A Jerusalem Post azt is felidézte, hogy a milliárdos politikai befolyását gyakran bírálják, különösen az amerikai konzervatív csoportok. A politikai kampányoknak és szervezeteknek adott tetemes összegű adományai 

a politikai folyamatokra gyakorolt indokolatlan befolyásolás vádjához vezettek. 

Magyarországon és Lengyelországban heves ellenállásba ütközött Soros tevékenykedése

Magyarországon és Lengyelországban a nyitott társadalmak előmozdítására tett erőfeszítései nem kis ellenállásba ütköztek a nemzeti kormányok részéről, amelyek azzal vádolták, hogy aláássa szuverenitásukat.

A portál azt is hangsúlyozta, hogy Alex Soros is továbbviszi édesapja „filantróp örökségét”, olyan kérdésekre összpontosítva, mint az emberi jogok, a társadalmi igazságosság és a környezeti fenntarthatóság. Bár úgy tűnik egyelőre kevesebb kritika éri politikai és társadalmi aktivizmusát – írta a Jerusalem Post.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek