2024.május 7.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Német uniós politikus szexista botránya

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
x ushkfgkec hd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Karolin Braunsberger-Reinhold (36) szexuálisan zaklatott egy női és egy férfi munkatársat

Először sok bor – aztán sok molesztálás, szexista megjegyzések és tapogatás…

Szexista botrány Karolin Braunsberger-Reinhold (36) európai parlamenti képviselő köről. A CDU-s politikus szexuálisan zaklatta két munkatársát.

Ez derül ki az uniós zaklatási panaszokkal foglalkozó bizottság belső zárójelentéséből (25 oldal). A brüsszeli jelentés a BILD német lap birtokában van.

Bortúrának indult

A jelentés szerint Braunsberger-Reinhold 2022. június 5-én két munkatársával és a férjével egy Roßbach (Szász-Anhalt tartomány) melletti borvidéket látogatott meg. Velük: a Junge Union (JU, a CDU ifjúsági szervezete) mintegy 30 tagja.

A séta során (reggel 10 órától) a politikusnő sok bort ivott. Tizenkét óra körül két üveg likőrt vásárolt. Délutánra Braunsberger-Reinhold a jelentés szerint “már nem tudott egyenesen járni”.

17 óra: Botrány a roßbachi vasútállomáson

Braunsberger-Reinhold később mindkét kollégáját körülbelül egy órán keresztül szexuális tartalmú beszélgetéssel zaklatta – folytatja a jelentés. Ezalatt többek között kijelentette, hogy biszexuális. Többször konkrétan azt mondta mindkét munkatársnak, hogy “szexelni akar”. Olyan szavak is elhangzottak, mint a “b…”.

Amikor a vonat a hazaúthoz befutott, a CDU-s politikus hátulról megragadta a kollégája mellét és dekoltázsát és a fejét a vállára tette.

Mindkét munkatárs elszörnyedt! Braunsberger-Reinholdot felelősségre vonták, az EU-nál panaszt tettek és betegszabadságra vonultak.

Az ezt követő hónapokban az EU-bizottság összesen kilenc alkalommal foglalkozott az esettel, meghallgatta az érintetteket, valamint a CDU-s politikusnőt és két tanút.

De a politikust megbüntetni? Ugyan!

Ehelyett a jelentés 19. oldalán található összegzés szerint, a bizottság mérlegelte az “incidensek súlyosságát” és a “súlyos következményeket”, melyek a “szexuális zaklatás nyilvánosságra kerülése” esetén a politikus életére hatást gyakorolnának.
Egyszerűbben fogalmazva: Jobb elhallgatni, hogy a CDU-s politikusnak ne kelljen kellemetlen kérdésekre válaszolnia…

A BILD szembesítette a történtekkel Roberta Metsolát (44), az EU-parlament vezetőjét. Ő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Braunsberger-Reinhold a BILD megkeresésére kifejtette, hogy másnap mindkét munkatársának “mély sajnálatát” fejezte ki. Emellett az uniós bizottság megállapította, hogy “az átfogó értékelés szerint nem indokoltak szankciók ellen[e], mint parlamenti képviselővel és mint magánszeméllyel szemben”.

Forrás:bild.de

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Nem értem ezt a (mű)felháborodást. Nem túl gyakori, de vannak szexuálisan túlfűtött nők akik ittas állapotban botrányosan viselkednek. Szoknyájukat emelgetik, stb. Tudomásul kell venni, és továbblépni. Senkiben sem okoznak kárt, legfeljebb visszataszító amit csinálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek