2024.július 20.
Emília
Hírek 🔊

Kárpátalja teljes elukránosításának tervét vetette fel egy ukrán újságíró

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
munkacs vara

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Denisz Kazanszkij szerint nem nehéz 10-15 ezer embert találni, aki hajlandó lenne Kárpátaljára költözni, „csak a volt Bahmutból is több ezer lakos lesz”.

„A megoldás igazán kézenfekvő. Kárpátalján el kell kezdeni lakások építését a háború és a megszállás miatt otthonukat elvesztett belső menekültek számára. Emellett pedig segíteni kell a vállalkozások odaköltözését is a különösen jelentős arányban magyar lakosságú városokba és községekbe. Így a régió etnikai összetétele megváltozik, de senkinek sem sérülnek a jogai” – jelentkezett egy régi-új ötlettel Denisz Kazanszkij ukrán újságíró arról,

hogyan kellene teljesen elukránosítani a jelenleg is erősen ukrán többségű, de 10 százalék körüli magyar lakossággal rendelkező, egymilliós Kárpátalja régiót.

A módszer ismerős lehet a Vajdaságból a kilencvenes évekből, amikor a Koszovóból érkező módosították az északi tartomány etnikai összetételét, vagy a ceaucescu-i Romániából, amikor a Kárpátokon túli románokkal tették román többségűvé az erdélyi nagyvárosokat.

Kazanszkij szerint nem nehéz 10-15 ezer embert találni, aki hajlandó lenne Kárpátaljára költözni, „csak a volt Bahmutból is több ezer lakos lesz”.

Ungváron még mindig csak 112 ezer ember él. Ez a legkisebb regionális központ. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő állami támogatással könnyen 300 ezerre nőhetne a lakosság száma” – jegyezte meg az újságíró. 

A tervre reagált Dunda György a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója.

„Zseniális ötlettel állt elő a kárpátaljai magyarság jelentette probléma megoldása céljából Denisz Kazinszkij ukrán újságíró. Szijjártó Péter Ukrajnával kapcsolatos hétfői megszólalására reagálva a kijevi RBK-Ukrainánál dolgozó kedves kolléga megmondta a tutit: több százezer ukrán katonát és menekültet kell a soknemzetiségű Kárpátaljára telepíteni. Azt írja közösségi posztjában, hogy Beregszászba elég 10-15 ezer lakost áttelepíteni és máris megvan oldva a magyar ügy. Érvelésében úgy fogalmaz, hogy ha az állam lakóházakat épít saját állampolgárainak, azzal semmilyen kisebbségi jogot nem sért, ugyanakkor egyszer és mindenkorra lerendezi a nemzetiségi arányokat” – írta oldalán a kárpátaljai újságíró, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a szervezett betelepítéseknél arra is gondosan figyelne az ukrán újságíró, hogy az új lakók jellemzően a magyarok által egy tömbben lakott vidékekre érkezzenek.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához