2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Németországban ébredeznek: eszükbe jutott valami Magyarországról, ami eddig soha

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A német lapok szerint az Orbán Viktor békemissziójára érkező uniós reakciók azt bizonyítják, hogy veszélyben az EU jövője, mert semmit nem tesz az ukrajnai eszkaláció megállításáért, sőt, aláássa egy tagállam diplomáciai próbálkozásait.

Sok minden szól Orbán Viktor ellen, de az, hogy egy olyan diplomáciai kezdeményezést hányjanak a szemére, amelyet más tagállamok eddig nem tudtak vagy nem akartak vállalni, azt mutatja, hogy az Európai Unió mennyire eltávolodott attól a korábbi igényétől, hogy a béke ereje legyen – írja a Berliner Zeitung a magyar miniszterelnök békemissziójával és az arra reakcióként érkező bojkottal kapcsolatban.

Az a tény, hogy a legmagasabb szinten még azt is fontolóra vették, hogy eltöröljenek olyan alapvető uniós szabályokat, mint a tanácsi elnökség váltakozása, hogy megbüntessék Orbán Viktort, figyelmeztető jel az EU jövőjét illetően

– állítja a cikk, amely szerint az ukrajnai háború eszkalálódása teljesen tönkretehetné az EU-t, ám ennek ellenére nem tesz semmit a veszély elhárítása érdekében, sőt, aláássa egy tagállam diplomáciai próbálkozásait.

Eközben a FAZ azt írja, hogy Josep Borrell külügyi biztos szimbolikus büntetése miatt belső vita gyengíti Európát, a tagállamok többsége ugyanis nem akarja bojkottálni a védelmi és külügyminiszterek budapesti csúcstalálkozóját, sőt, állítják, Orbán Viktor békemissziója után még inkább ott a helyük Magyarországon.

„Az európaiak ismét öngólt lőttek, egyúttal megmutatták, hogy képtelenek egységesen fellépni. Nagyrészt Borrell a felelős ezért a katasztrófáért” – teszi hozzá a szerző.

Mi a reakciód?
👍tetszik
91
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek