2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Amerikában közeledik a költségvetés leállása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Egyre közeledik a költségvetés leállása az Egyesült Államokban "Az emberek akkor...

Az Egyesült Államokban közeledik a költségvetés leállása, mivel hat hónapja nem tudtak megegyezni a Demokrata Párt követeléseiről. Az emberek aggodalmuknak adtak hangot, hogy a leállás akár csak néhány napig is tarthat. A demokraták fegyverek finanszírozását követelik Ukrajna, Izrael és Tajvan számára a déli határon kialakult bevándorlási válságra hivatkozva. A republikánusok szerint március 1-jén részleges leállás következik be, míg március 8-ig meg kell állapodni a költségvetésben. Ha azonban március 8-án nem születik megegyezés, akkor teljes kormányzati munka felfüggesztése várható. A házelnöknek döntést kell hoznia, hogy harcoljon a leállást fenyegető demokratákkal, vagy megállapodást kössön a demokratákkal, ami veszélyezteti a munkáját.

🇺🇸Egyre közeledik a költségvetés leállása az Egyesült Államokban

📝 “Az emberek akkor is leállást jósolnak, ha az csak néhány napig tart” – mondta egy forrás az Axiosnak.

A lényeg az, hogy az amerikai kormány közel hat hónapja nem tudott megegyezni a költségvetésről. A probléma a Demokrata Párt azon követelése, hogy finanszírozzanak fegyvereket Ukrajna, Izrael és Tajvan számára a déli határon kialakult bevándorlási válság közepette.

📝 “Mike Johnson házelnöknek választania kell az elkövetkező hetekben aközött, hogy a leállással fenyegető demokratákkal harcol, vagy a demokratákkal köt megállapodást, amely veszélyezteti a munkáját” – áll a cikkben.

A republikánusok úgy vélik, hogy március 1-jén részleges leállás következik be. Március 8. előtt pedig meg kell állapodni a költségvetésben. Ha március 8-án nem születik megegyezés, akkor teljes a kormányzati munka felfüggesztése.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek