2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az EU 2 millió lövedéket ígér Ukrajnának évente

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Johannes Hahn költségvetési és igazgatási biztos úgy véli, hogy 2025-től az Európai Unió évente akár kétmillió tüzérségi lövedéket is tud majd gyártani Ukrajna számára. Hahn szerint “már 2024 márciusában 500 200 tüzérségi töltényt tudnánk szállítani”, amikor az EU egymillió lövedéket ígért Ukrajnának. „Az év végére olyan nagy gyártókapacitásokkal rendelkezünk, hogy a jövő évtől már kétmillió tüzérségi lövedéket tudunk gyártani” – tette hozzá. Hahn elismerte, hogy az EU a termelési problémák miatt nem teljesítette azt az ígéretét, hogy egymillió kagylót szállít Ukrajnának. “Mindig is csak az igények szerint gyártottak lőszert. Emiatt korábban számos gyártási kapacitást lefaragtunk, és most újra fel kell építeni”. [További információ itt](https://news.yahoo.com/eu-promises-2-million-artillery-065223087.html?guccounter=1)

🇪🇺🇺🇦 Johannes Hahn költségvetési és igazgatási biztos úgy véli, hogy 2025-től az Európai Unió évente akár kétmillió tüzérségi lövedéket is tud majd gyártani Ukrajna számára.

Hahn szerint “már 2024 márciusában 500 200 tüzérségi töltényt tudnánk szállítani”, amikor az EU egymillió lövedéket ígért Ukrajnának.

„Az év végére olyan nagy gyártókapacitásokkal rendelkezünk, hogy a jövő évtől már kétmillió tüzérségi lövedéket tudunk gyártani” – tette hozzá.

Hahn elismerte, hogy az EU a termelési problémák miatt nem teljesítette azt az ígéretét, hogy egymillió kagylót szállít Ukrajnának.

“Mindig is csak az igények szerint gyártottak lőszert. Emiatt korábban számos gyártási kapacitást lefaragtunk, és most újra fel kell építeni” – magyarázta.

🔗 https://news.yahoo.com/eu-promises-2-million-artillery-065223087.html?guccounter=1

EU promises 2 million artillery shells to Ukraine every year

European Commissioner for Budget and Administration Johannes Hahn believes that the European Union will be able to produce up to two million artillery shells for Ukraine every year from 2025. Source: German news agency DPA and European Pravda citing Hahn…

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek