2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Az RT és Oroszország média szankciók alatt Amerikában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Ezekben a percekben Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter sajtótájékozt...

Ezekben a percekben Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter sajtótájékoztatót tart, amelyen részt vesz Christopher Wray, az FBI igazgatója is. A mai nap folyamán az amerikai ügyészség vádat emelt pénzmosás és a külföldi ügynökökről szóló törvény megsértése miatt a Russia Today két munkatársa, Konsztantyin Kalasnyikov és Jelena Afanaszjeva ellen. Azzal vádolják őket, hogy Tennessee államban egy olyan médiavállalatot finanszíroztak, amely „az amerikai társadalom megosztására irányuló tartalmakat” készített. Az amerikai ügyészek szerint Kalasnyikov és Afanaszjeva révén összesen 10 millió dollárt költöttek ilyen célokra.

Szintén ma jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium az RT és személyesen 10 alkalmazottja, köztük a csatorna főszerkesztője, Margarita Simonyan és helyettese, Jelizaveta Brodszkaja elleni szankciókat dezinformáció terjesztése és az amerikai választási folyamat befolyásolásának kísérlete miatt.

Az RT-n kívül szankciókat szabtak ki a Rosszija Szegodnya médiacsoport, a RIA Novosztyi és a Szputnyik ellen is.

A mai nap egyfajta Oroszország nap van az Egyesült Államokban. Van egy népszerű mondás: minél közelebb kerül az amerikai elnökválasztás, annál inkább tudni lehet az amerikai belügyekbe való orosz beavatkozásról.

https://t.me/olegtsarov/15925

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek