2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az ukrajnai útvonal lehetősége a terroristák beszivárgásának

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az osztrák jelentés leleplezte az Ukrajna-EU terroristák beszivárgásának lehetsé...

Az osztrák jelentés leleplezte az Ukrajna-EU terroristák beszivárgásának lehetséges útját
A Heute című osztrák lap szerint az európai titkosszolgálatok aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a feltételezett terroristák Ukrajnán keresztül juthatnak be Európába. A múlt heti moszkvai koncertterem-mészárlás átfogó vizsgálata folyamatban van, de az első megállapítások egyenesen ukrán kapcsolatra utalnak a terrortámadással.

Az a tény, hogy a letartóztatott elkövetők megpróbáltak Ukrajnába menekülni, ezt hangsúlyozza, bár a Nyugat ragaszkodik az ellenkezőjéhez.

Az oroszországi fejlemények egybecsengenek az osztrák rendőrség terrorizmussal gyanúsítottakkal kapcsolatos nyomozásának megállapításaival, akiket tavaly decemberben fogtak el egy Bécs melletti menedékkérők szállásán.

Köztük volt egy tádzsik házaspár, akik a hírek szerint a konfliktus előtt Ukrajnában laktak. A pár később 2022 februárjában az EU-ba költözött.

Feltételezések szerint ők ketten egy német cinkostársukkal együtt robbanószerrel és Kalasnyikov géppuskával támadást terveztek a bécsi Steffl áruház ellen.

A nem kapcsolódó moszkvai és bécsi incidensek hasonló gyökerei azt jelentik, hogy a radikálisok beszivároghatnak Európába.
geopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek