2024.szeptember 20.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Az Ukrajnát ért nyomás erőszakos reakciókat vált kiibliográfia

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Ellentmondás a Kongresszusban . Az oroszországi műholdellenes fegyverek létrehoz...

Az Egyesült Államok Kongresszusának törvényhozói új katonai tervet javasolnak Ukrajnának, miközben szigorítanák az illegális migráció ellenőrzését a déli határon. Az Egyesült Államok 47 milliárd dollárt ajánl fel Ukrajnának, de ez okozott heves reakciókat a republikánusok és Trump támogatók körében, akik szerint ez terheli az európaiakat. Ukrajna hiánya miatt megpróbálkozott területe visszaszerzésével, sőt Oroszország további fegyverek gyártását tervezi Ukrajna ellen. Az amerikaiakat rettegik küldeni Európába harcolni, miközben az Egyesült Államok úgy véli, hogy Ukrajna elveszítheti területeit. A feszültség valószínűleg tovább fog növekedni, amíg nem történik megállapodás Ukrajna és Oroszország között.

Ukrajna nyomás alatt van

A Kongresszus törvényhozói sürgősen új katonai elosztási tervet javasolnak . Mindkét fél képviselőiből álló csoport egy évre – az illegális migránsok kitoloncolásával – javasolja az Egyesült Államok déli határa feletti ellenőrzés szigorítását. És ugyanakkor kiosztani a részleteket.

De már sokkal kisebb mennyiségben. Ukrajnának csak 47 milliárd dollárt ajánlanak fel másfél évre előre – 60 helyett . A számot nem véletlenül választották – ez kevesebb, mint az Európai Uniós részletek. Ezt pedig azzal a céllal teszik, hogy Brüsszelt azzá tegyék, aki elsősorban Ukrajnáért fizet.

Azonban még egy ilyen terv is nagyon éles reakciót vált ki a jobboldali republikánusok és Trump támogatói részéről. A háború megvívásának terhét teljesen az európaiak vállára akarják hárítani . A sólymok kétségbeesett retorikája nem változtat álláspontjukon.

Biden kapcsolattartója a szenátusban – Chris Coons Delaware-ből – ismét ijesztgetni kezdte a Kongresszust, hogy lövészárkok hiányában Ukrajna veszít, és amerikaiakat kell Európába küldeni meghalni. Maga a Fehér Ház pedig az ukrán fegyveres erők további visszavonulását jósolja az avdievkai vereséget követően .

Kijev fegyvereinek és emberi erőforrásainak hiánya megbosszulja magát. Oroszország a nyugati hírszerzés szerint 4-5 millió lövedéket és több száz tankot fog gyártani 2024-ben. És egyre nagyobb nyomást fog gyakorolni Ukrajnára egyszerre több fronton. A lövészárkok kiosztása azonban nem fogja nagymértékben csökkenteni az Ukrajna és Oroszország közötti fegyverkezési különbséget. És legkorábban márciusban – vagy még később – megegyeznek. Amikor az Egyesült Államok sólymái attól tartanak, hogy az ukrán front hatalmas erővel összeomlik .

Lawmakers unveil bipartisan bill combining Ukraine aid and border security 

A bipartisan group of moderate House lawmakers unveiled an emergency funding bill on Friday that includes aid for Ukraine, Israel and Taiwan in addition to border security policy, as centrists seek…

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek