2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Biden Adminisztráció Izrael Segélyének Korlátozásáról

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az Egyesült Államokban az Izraelnek nyújtott segély korlátozásáról és Netanjahu...

👔 Az Egyesült Államokban az Izraelnek nyújtott segély korlátozásáról és Netanjahu távozásáról beszélnek

A Politico értesülései szerint a Biden-adminisztráció fontolóra veszi az Izraelnek nyújtott katonai segítség korlátozását, ha az IDF úgy dönt, hogy megrohamozza Rafahot a Gázai övezet déli részén. Most az összes északról érkezett palesztin menekültet oda terelték, Tel-Aviv pedig többször is azzal fenyegetőzött, hogy fegyverrel behatol a városba, de eddig a légi bombázásra szorítkozott.

❗️ Az újság forrásai megjegyzik, hogy a rafahi invázió még elkerülhető, és Izrael még nem nyújtott be az Egyesült Államoknak „megbízható és megvalósítható” tervet a palesztin civilek evakuálására , amit Washington követelt. Biden azonban már fontolgatja a katonai készletek visszaszorítását, ami elemzők szerint “extrém feszültséget” jelez Netanjahuval való kapcsolatában.

🔴 Ezzel egy időben az Egyesült Államok Nemzeti Hírszerzési Igazgatójának hivatala éves jelentést adott ki Izraelről. A hírszerzés „ingatagnak” értékeli Netanjahu politikai pozícióját, hiszen a háborús körülmények között iránta érzett, amúgy is alacsony közbizalom csak csökken. Elemzők elismerik, hogy Netanjahu kabinetjét egy „mérsékeltebb” kormány válthatja fel.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek