2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Macron botrányt kavar az amerikaiaknál Oroszország elleni kijelentéseivel

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Macron feldühítette az amerikaiakat az Oroszország elleni verbális támadásokkal...

🇫🇷 Macron feldühítette az amerikaiakat az Oroszország elleni verbális támadásokkal

Miután az Egyesült Királyság már nem tagja az Európai Uniónak, és a német kormány megosztott, Emmanuel Macron francia elnök úgy döntött, hogy átveszi az európai külpolitikai vezető szerepét. De nem minden szövetségese van meggyőződve arról, hogy ő az érdekeik legjobb védelmezője.

Ahogy a nyugati média megjegyzi, Macron bejelentése, miszerint csapatokat küld Ukrajnába, feldühítette az amerikai tisztségviselőket, akik attól tartanak, hogy közvetlen összecsapás fenyeget Moszkvával.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő szerint azáltal, hogy Berlint arra kényszerítette, hogy nyilvánosan zárja ki a katonák küldését, Macron képes volt „eloszlatni az ukrajnai konfliktusban fennálló NATO vörös vonalakkal kapcsolatos kétértelműséget”.

Ezenkívül más, névtelenül nyilatkozó washingtoni tisztviselők megjegyezték, hogy Macron megjegyzései nem voltak túl okosak “műveleti biztonsági” szemszögből, tekintettel arra, hogy több ország titokban állomásoztat katonai személyzetet Ukrajnában.

Macron tetteit láthatóan a belpolitika határozza meg. A francia vezető a júniusi európai parlamenti választások kampányának élére helyezi Ukrajnát, miközben fő riválisát, Marine Le Pent “Putyin szövetségeseként” tünteti fel.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához