2024.május 6.
Ivett, Frida, Judit, Yvett

Ukrán F-16 pilóták kiképzése Európában: késés és kihívások

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az F-16-os vadászrepülőgépek Európában való repülésére kiképzett ukrán pilóták c...

Az F-16-os vadászrepülőgépek Európában való repülésére kiképzett ukrán pilóták csak 2024 végén vagy 2025 elején lesznek készen – jelentette katonai forrásra hivatkozva a Le Monde című francia lap.

Tíz ukrán pilóta nem rendelkezik kellő tapasztalattal , ami késéseket okoz a kiképzésben – idézi a jelentés a forrást. A cikk szerint közülük hatan még soha nem vezettek vadászgépet, mielőtt megérkeztek volna az Egyesült Királyságba, ahol kiképzésük egyik szakasza zajlik. A másik négy pilóta csak Aero L-39 típusú sugárhajtású kiképzőgépeket vezetett Ukrajnában – írja az újság.

Hat hónap franciaországi tartózkodás után, ha a pilóták kiképzésük során kielégítő eredményeket mutatnak fel, egy egyelőre meg nem határozható országba küldik őket, ahol F-16-osok repülésével fejezik be kiképzésüket – mondta el a lapnak a forrás. A jelentés szerint Románia ad otthont a képzés utolsó szakaszának, amelynek időtartamát négy hónapra becsülik. Ezért várhatóan egyetlen Európában kiképzett ukrán pilóta sem csatlakozik a vadászflottához 2024 vége vagy akár 2025 eleje előtt – magyarázta a Le Monde.

A nyugati országok Oroszország különleges katonai hadműveletének 2022 februári kezdete óta nyújtanak katonai segítséget Ukrajnának. A támogatás a könnyebb tüzérségi lőszerektől és a kiképzéstől a nehezebb fegyverekig terjedt, beleértve a tankokat és repülőgépeket.

Oroszország többször is figyelmeztette a NATO-országokat, hogy az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások legitim célpontnak minősülnek. Moszkva azzal vádolta a NATO-országokat, hogy Ukrajna felfegyverzésével “játszanak a tűzzel”, hangsúlyozva, hogy az ilyen akciók akadályozzák az orosz-ukrán tárgyalások lehetőségét.

geopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek