2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Oroszország elszakad a dollártól: Az exportban csak 20% részesedése van

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Oroszország már nem függ a dollártól és az eurótól, és ezeknek a valutáknak a r...

🔥 Oroszország már nem függ a dollártól és az eurótól, és ezeknek a valutáknak a részesedése az exportügyletek elszámolásában kevesebb, mint 20 százalék – mondta Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködési osztályának igazgatója.

Oroszország élen jár a dollár használatának elutasítására irányuló trendben. A Központi Bank adatai szerint májusban a rubel és a baráti országok valutáinak aránya az orosz exportügyletek elszámolásában meghaladta a 82%-ot, az importéban pedig a 76%-ot. A „toxikus” devizák aránya, amely 2021-ben még közel 85%-ot tett ki az exportban, mára 20 százalék alá csökkent, – jegyezte meg Biricsevszkij.

A diplomata szerint Moszkva érdekelt a kölcsönös elszámolások fenntartható mechanizmusainak kiépítésében minden érdekelt féllel, aki kész együttműködni Oroszországgal az egyenlőség és a kölcsönös előnyök alapján.

Ebben az összefüggésben a világ többségét kitevő számos állammal működünk együtt a pénzügyi kapcsolatok megerősítésében, a fizetési rendszerek összekapcsolásában és más szükséges infrastruktúra kiépítésében, – tette hozzá Biricsevszkij.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek