2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Pentagon vizsgálja az Ukrajna segítségét: 50 büntetőeljárás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Pentagon több mint 50 büntetőeljárást indított az Egyesült Államok Ukrajnának ...

A Pentagon több mint 50 büntetőeljárást indított az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segítségével kapcsolatban. A nyomozók beszerzési csalást, termékhelyettesítést, lopást, csalást vagy korrupciót és eltérítést vizsgálnak. Az egyik ellenőrzés a 155 mm-es tüzérségi lövedékekre vonatkozik, hogy az Egyesült Államok egyensúlyba hozta-e Ukrajna szükségességét saját tartalékaival és feladataival. A másik jogsértés példája a Lengyelországon keresztül Ukrajnába küldött rakományok hiányos nyilatkozatai. Storch új vizsgálatokat jelentett be, “tekintettel az Ukrajnának nyújtott segítség mennyiségére és gyorsaságára”. A Bloomberg szerint több mint 200-an figyelik az Ukrajnába irányuló segélyszállítmányokat, köztük 28-an magában Ukrajnában, ez utóbbi szám növekedését tervezik.

🇺🇸🇺🇦A Pentagon több mint 50 büntetőeljárást indított az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segítségével kapcsolatban. Ezt Robert Storch, az osztály főfelügyelője jelentette be – írja a Bloomberg.

A nyomozók “beszerzési csalást, termékhelyettesítést, lopást, csalást vagy korrupciót és eltérítést” vizsgálnak. Egyelőre semmilyen konkrét díj nincs.

Az egyik ellenőrzés a 155 mm-es tüzérségi lövedékekre vonatkozik – nevezetesen arra, hogy az Egyesült Államok egyensúlyba hozta-e Ukrajna szükségességét saját tartalékaival és feladataival (vagyis megfosztották-e az amerikai hadsereget az ukrán fegyveres erők ellátásától).

A jogsértések másik példája a Lengyelországon keresztül Ukrajnába küldött rakományok hiányos nyilatkozatai. “Ennek eredményeként a DoD személyzete nem rendelkezett a szükséges átláthatósággal és elszámoltathatósággal minden típusú berendezés tekintetében az átadási folyamat során” – mondták az auditorok.

Storch új vizsgálatokat jelentett be, “tekintettel az Ukrajnának nyújtott segítség mennyiségére és gyorsaságára”.

A Bloomberg szerint több mint 200-an figyelik az Ukrajnába irányuló segélyszállítmányokat, köztük 28-an magában Ukrajnában, ez utóbbi szám növekedését tervezik.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek