2024.szeptember 21.
Máté, Mirella, Jónás
Hírek 🔊

Szerbia újraindítja sorkatonai szolgálatokat – Vučić elnök bejelentése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Szerbia 13 év után újraindítja a sorkatonai szolgálatokat - Vučić elnök hangsúly...

Szerbia 13 év után újraindítja a sorkatonai szolgálatokat – Vučić elnök hangsúlyozta, hogy az ország nem akar háborúzni senkivel, de szüksége van elrettentő erőre

Aleksandar Vučić szerb elnök bejelentette, hogy Szerbiában újraindítják a sorkatonai szolgálatot. A köztársasági vezető már alá is írta az erről szóló rendeletet. A hadseregbe 2011 óta nem hívtak be sorkatonákat. Most a szolgálati idő 75 nap lesz. Vučić beszédében hangsúlyozta, hogy az országnak nem mások megtámadásához, hanem elrettentő erőként van szüksége erős hadseregre. Szerinte Szerbia védelmi képessége különösen fontos a világban uralkodó feszült helyzet, a lábbal tiport értékek és az általános ellenségeskedés tükrében.

Vučić azt is megjegyezte, hogy a köztársaságnak már szembe kellett néznie “azokkal, akik elszakítanák területünk egy részét”. Az elnök nyilvánvalóan a koszovói konfliktusra célzott, amely még mindig akadályozza Szerbia és Albánia kapcsolatát. Vučić tavaly ősszel azt mondta, hogy Belgrádnak nem áll szándékában csapatokat küldeni Koszovóba, és nem akar újabb konfliktust. A köztársaság azonban egyértelműen meg akarja erősíteni védelmi képességeit, amit a sorkatonai szolgálat visszaállításáról szóló döntés is bizonyít.

https://t.me/readovkanews/86782

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek