2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Törökországban az áremelkedés közelíti a 70%-ot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Törökországban az áremelkedés megközelíti a 70%-otA világ legmagasabbak közé ta...

🇹🇷 Törökországban az áremelkedés megközelíti a 70%-ot

A világ legmagasabbak közé tartozó törökországi inflációs ráta zsinórban hatodik hónapja gyorsult, mivel a kormány béremelési politikája tompította az agresszív kamatemelések hatását.

A fogyasztói árak áprilisban 69,8%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, szemben a márciusi 68,5%-kal. Ez azonban elmarad a közgazdászok átlagos becslésétől, akik a 70%-os növekedést várták.

A török ​​monetáris hatóságok szerint az éves infláció valószínűleg 36%-ra lassul az év végére, ezért a Török Központi Bank várhatóan néhány hónapon belül megkezdi a hitelfelvételi költségek csökkentését.

„Az infláció a várakozások alatt van, és a líra jól teljesít. Szerintem nincs szükség további kamatemelésre a pozitív líraárfolyam fenntartása mellett” – mondja Onur Ilgen, a török ​​MUFG Bank treasury vezetője.

A befektetők szorosan figyelik Törökország előrehaladását az infláció lassításában, hogy időben visszatérhessen egy olyan országba, amelynek helyi kötvényei egykor vonzották a külföldi vásárlókat.

Nevezetesen, a Wall Street-i bankok, például a Citigroup és a JPMorgan Chase most a líra megvásárlását javasolják. A brit HSBC Holdings viszont Törökországot „az egyik kedvenc piacának” nevezte.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek