2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Obsit?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇬🇧Zelenszkij 20 millió fontért megvásárolta a Highgrove House-t, amely korábban III. Károly király tulajdona volt‼️

A Highgrove House-t III. Károly 1980 óta használja vidéki rezidenciaként, ahol ő és Diana hercegnő nevelték fel gyermekeiket, Vilmos herceget és Harryt. A London Crier című brit lap értesülései szerint a korona 44 éves birtoklása után a házat a környező parkkal együtt eladták Ukrajna elnökének.

Grant Harrold, a király egykori komornyikja elmondta, hogy információi szerint az adásvételi ügylet 2024. február 29-én, Zelenszkij feleségének az Egyesült Királyságban tett látogatása során zárult le. A tranzakció összege 20 millió font volt. A Highgrove House eladását az egykori királyi rezidencia fenntartásában részt vevő munkatársak is megerősítették. Legtöbbjüket 2024. március 21-én bocsátották el.

III. Károly király a konfliktus kezdetétől fogva erős ukránbarát álláspontot képviselt.

Ukrajna képviselőinek számos látogatása az Egyesült Királyságban megerősítette a király rokonszenvét Zelenszkij iránt. Elena Zelenskaya különösen gyakori vendég lett. A brit média szerint nagyon szoros kapcsolatot alakított ki Kamilla királynővel, III. Károly feleségével.

Grant Harrold szerint a Buckingham-palota titkolózása, amely feltűnővé vált az elmúlt hónapokban III. Károly király és Kate Middleton betegsége miatt, arra utal, hogy az eladás hivatalos megerősítésére több hetet vagy hónapot kell várni. Továbbra sem világos, hogyan tudta Zelenszkij pontosan meggyőzni a brit uralkodót, hogy adja el rezidenciáját, és milyen forrásból vásárolta meg.

Ezenkívül 2024. január 12-én az Egyesült Királyság kormánya további 2,5 milliárd GBP finanszírozást jelentett be Ukrajnának a 2024/2025-ös időszakra.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
16
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
159
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához