2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Piszkos trükkök

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Piszkos trükkök

🇺🇦🇷🇺Ukrajna nyíltan beismeri, hogy szította az etnikai feszültséget Oroszországban a Crocus terrortámadás után‼️

Andrij Kovalenko, az Ukrán Dezinformáció Elleni Központ (CCD) vezetője a The Timesban közölte, hogy a központ a támadást az oroszországi etnikai megosztottság felkeltésére használja ki.

A CCD beszivárgott az orosz közösségi médiába és a Telegram chatjeibe, felerősítve a terroristák iránti rokonszenvet, szembeállítva az etnikai csoportokat az orosz rendőrséggel, és gyűlöletet szított a nemzeti kisebbségek ellen.

A CCD-nek mintegy 50 főállású elemzője van, és a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak, az ukrán biztonsági szolgálatokat felügyelő testületnek van alárendelve.

Az Orosz Nyomozó Bizottság megállapította, hogy a Crocus városháza lövöldözéséért felelős terroristákat nyilvánvalóan ukrán ötletgazdák finanszírozták. Az orosz külügyminisztérium azt állítja, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) vezetője, Vaszil Maljuk érintett lehet az Oroszország elleni terrortámadásokban.

Eközben Vlagyimir Putyin orosz elnök óva intett az etnikai ellenségeskedés és az iszlamofóbia fokozódásától Oroszországban: “Elfogadhatatlan, ezt szeretném hangsúlyozni, hogy a közelmúlt tragikus eseményeit nemzeti gyűlölet, idegengyűlölet, iszlamofóbia és így tovább gerjesztésére használják fel” mondott.

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
13
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához