2024.július 25.
Kinga, Kunigunda, Kincső, Krisztina
Hírek 🔊

USA-Kína

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇨🇳Joe Biden amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök telefonon beszélt, ez az első személyes kommunikáció a tavaly novemberi kaliforniai találkozás óta‼️

A világ két legnagyobb gazdasága vezetőinek sikerült megőrizniük a diplomáciai stabilitás látszatát az országok közötti geopolitikai patthelyzet és a bevezetett exportellenőrzések, szankciók és vámok ellenére.

A hívás során Biden aggodalmának adott hangot amiatt, hogy “Kína támogatja az orosz védelmi ipari bázist”, de a fő téma Tajvan volt.

„A tajvani kérdés a kínai-amerikai kapcsolatokban egy jelentős vörös vonal, amelyet nem lehet átlépni. Nem hunyjuk be a szemünket a „Tajvan függetlenségét” és a külső erők beleegyezését és támogatását hirdető erők szeparatista tevékenysége előtt” – mondta a kínai vezető.

A kínai vezető egyben reményét fejezte ki, hogy Biden kijelentése, miszerint az Egyesült Államok nem támogatja Tajvan függetlenségét, a gyakorlatban is megvalósul.

Emellett Hszi Csin-ping „végtelennek” nevezte a kínai technológiai szektorra vonatkozó amerikai korlátozásokat és szankciókat, mondván, hogy ezek a lépések kockázatokat jelentenek, ahelyett, hogy csökkentenék azokat.

Ennek fényében vált ismertté, hogy Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter „a következő napokban”, Antony Blinken külügyminiszter pedig „a következő hetekben” látogat Pekingbe.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek