2024.június 20.
Rafael, Dina

Öngól volt Orbán konferenciájának a vegzálása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Politico brüsszeli hírportál szerint is hatalmas ballépés volt a brüsszelben tartott NatCon konzervatív konferencia vegzálása. A nyílt politikai elnyomás, karhatalmi terror még az unió hírportálja szerint is többet használt Orbánnak, mint amennyit ártani tudtak vele a konzervatív találkozónak. Természetesen nem amiatt siránkoztak, hogy a jogállamiság és a szólásszabadság teljes megsértéséből mutattak nyugati mintát. Az kellemetlen nekik, hogy az EU demokrácia álarca lehullott és nyilvánvaló lett, hogy Nyugat-Európát baloldali ideológiai téboly kerítette a hatalmába, ami csak addig hirdeti a toleranciát, amíg a devianciát kell elfogadtatni.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Nevetséges öngól” – idézte a magyargyűlölő Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő szavait a Politico brüsszeli hírportál a belga fővárosban az elmúlt két napban megrendezett NatCon konzervatív konferenciáról szóló cikkében.

A portál és a jogállamiság bősz harcosa – a brüsszeli elit többi tagjához hasonlóan – azonban nem a szólásszabadság megsértését találta elítélendőnek, hanem azt, hogy három kerületi polgármester fontoskodása „olyan muníciót adott az Európai Unió fő kritikusainak kezébe, amiről nem is álmodtak két hónappal az európai választás előtt”.

A cikk szerint a betiltására vonatkozó igyekezet és a rendőri akció nélkül a NatConnak nem lett volna különösebb visszhangja a világsajtóban, így azonban nemzetközi felzúdulást váltott ki.

Mint arról beszámoltunk, a konzervatív konferenciának kétszer is helyszínt kellett váltania, mert biztonsági oknak álcázott politikai megfontolásból az eredeti helyszín, majd egy szálloda is megtagadta a rendezvény vendégül látását. A harmadik helyszín, a Claridge rendezvényterem kerületének polgármestere, Emir Kir is ki akarta ebrudalni a NatCont.

Polgármesternek lenni azt jelenti, hogy felelősek vagyunk a közbiztonságért

– írta az X-en Kir a konferencia ellehetetlenítését célzó törekvését indokolva.

A terem tunéziai–belga tulajdonosa azonban szembeszállt a hatóságokkal, és biztosította a konferencia lebonyolítását. A rendőrség kordont állított fel az épület előtt, és nem engedte belépni többek között a konferencia egyik előadóját, Eric Zemmour francia esszéírót és politikust.

A brüsszeli rendőrség botrányos akciója ellen számos politikus felemelte a szavát, köztük Rishi Sunak brit és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök.

A spanyol VOX párt európai parlamenti képviselője, Hermann Tertsch szerint a szocialisták és a néppártiak azért akarják elhallgattatni a konzervatív hangokat, mert félnek.

A szélsőbaloldal keddi döntése, amelynek értelmében ideiglenesen betiltották a NatCon konzervatív konferenciát, jól mutatja Európa helyzetét, reagált a Hír Televíziónak Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő úgy fogalmazott: Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Ez egy szimbolikus esemény itt, jól írja le Európa helyzetét. Európa ma a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Mi a reakciód?
👍tetszik
29
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek