2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Teljes összeomlás: Németország elfogadta a transztörvényt, a gyerekek kiszolgáltatottá váltak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Akár 10.000 eurós pénzbírságot is fizettethetnek azokkal, akik korábbi nemük szerint szólítanak meg egy „transzneműt”.

A német parlament (Bundestag) új törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi, hogy azok a személyek, akik nem tudnak azonosulni a biológiai nemükkel, könnyen meg tudják változtatni a nyilvántartott nemüket. A szavazásra április 12-én került sor, az indítványt a szociáldemokrata Olaf Scholz által vezetett baloldali-progresszív kormány és támogatói 374 igen szavazattal 251 nem ellenében fogadták el.

November 1-től Németországban nem lesz szükség pszichológiai jelentésre a nemi diszfória orvosi bizonyítására, az anyakönyvben történő hivatalos névváltoztatáshoz elég lesz csupán egy személyes nyilatkozat.

Arra is lehetőség lesz, hogy a nemet ,,változóként” regisztrálják.

A 14 éves vagy annál idősebb fiatalok szülői beleegyezéssel megváltoztathatják a nyilvántartott nemüket. Az 5 és 14 év közötti fiataloknak is van rá lehetőségük, ha a szüleik előtte megteszik a jogi nyilatkozatot.

5 évnél fiatalabb gyermek esetében pedig a szülő szabadon dönthet gyermeke neméről.

Ráadásul az új törvény 10 000 euróig terjedő pénzbírságot is előír mindenki számára, aki korábbi nemére utaló névvel szólít meg egy transzgender személyt. Éppen ezért a törvényt ellenző képviselők azok szólásszabadságának érdekében is felszólaltak, akik nem értenek egyet a ,,transz elméletekkel”.

A tereket, mint például női edzőtermeket üzemeltető tulajdonosok eldönthetik, hogy kik férjenek hozzá létesítményeikhez.

Az új ,,önrendelkezési törvény” az 1981-es ,,transzszexuálisokról szóló törvény” helyébe lép. A kormány képviselői szerint az új törvény véget vet ,,az állami paternalizmusnak” és engedélyezi a „transzneműek” emberi jogainak nagyobb mértékű tiszteletben tartását.

Az ellenzék legfőbb pártja, a kereszténydemokrata CDU legalább arra felhívta a figyelmet, hogy az új szabályozás következtében ,,megfelelő konzultáció nélkül a kiskorúak egy olyan utat választhatnak, amit később megbánhatnak”.

A Pro Meiden Magazin német hírportál szerint mások arra világítottak rá, hogy ,,a gender egy biológiai tényből egy érzelmi kérdéssé alakult át”.

A nemi önrendelkezés érvényre juttatása egy ,,veszélyes őrület” erősítését jelenti, ami az európai kutatások szerint összefügg a különösen lányok körében tapasztalt káros attitűdökkel.

Európában sajnos már több ország is lépést tett a genderideológia teljes térnyerése felé. Finnország 2023 januárjában hagyta jóvá a nemi önazonosítást, néhány héttel azután, hogy Spanyolország és Skócia elfogadta saját ,,transztörvényét”. A transzneműséget erőltető politikák előmozdításáról pedig az Európai Unió 16 országának miniszterei egy megállapodást írtak alá 2023 júliusában.

Egy felmérés szerint pedig a Z generáció tagjai kétszer nagyobb valószínűséggel azonosítják magukat transzneműnek, mint a millenniumiak. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
65
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek