2024.október 7.
Amália, Bekény

Összehangolt támadás a magyar sajtószabadság ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

⚠️🌐🇪🇺🇭🇺”Sorosék és az Európai Unió, több mint két és fél millárd forintnyi euróval támogatták meg a magyar sajtóviszonyokba beavatkozó, papíron hollandiai székhelyű globális szervezet, a Free Press Unlimited egyik projektjét.‼️

A Magyar Péter által szervezett demonstráció kapcsán a dollármédia egyik zászlóshajója, a telex.hu időzített módon jelentetett meg egy a közmédia lejáratását célzó anyagot. Az “elemzés” egyi támogatója a Science+ projekt, amely korábban a 24.hu és 444.hu (lakmusz) anyagainál is megjelent, támogatóként.

Kutatásunk eredményeként arra jutottunk, hogy a Free Press Unlimited egyik projektje a Science+, amelynek segítségével elősegítjük egy egyedülálló hálózat létrehozását az egészségügyi tudósítások és a tudományos újságírás legjobb gyakorlatainak megosztására a kezdetben hat közép- és kelet-európai (KKE) országban: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Bulgária és Románia. Szakértők, tudományos szerkesztők, szabadúszók és független kiadványok alkotnak egy koalíciót, hogy “biztosítsák a felelős és megbízható tudósításokat a közegészségügyről és más orvosi témákról.” A hazánkban pénzelt anyagokból látszik, hogy nem csak a természettudomány, de a társadalomtudomány is finanszírozási terület számukra.

A Free Press Unlimited egy nemzetközi sajtószabadság-szervezet, amely több mint 50 országban több mint 300 helyi médiapartnerrel működik együtt. “Velük együtt dolgozunk azon a küldetésünkön, hogy a független hírek és információk mindenki számára elérhetővé váljanak. A Free Press Unlimited világszerte támogatást nyújt az újságíróknak és a médiaszakembereknek érdekérvényesítő munkája, sürgősségi segítségnyújtás, tanácsadás, képzések, kapacitásépítés és figyelemfelkeltés révén. Küldetésünk az, hogy a független hírek és információk mindenki számára elérhetőek maradjanak, különösen azokban az országokban, ahol nincs vagy korlátozott a (sajtó)szabadság. Hiszünk abban, hogy a független hírek és információk nélkülözhetetlenek a működő demokráciához. A Free Press Unlimited székhelye papíron Amszterdamban található.”

🟡 A Science+ projekt számokban
2021 óta aktív
6 ország
15 helyi partnerrel

💶A titokzatos szervezet donorszervezetei között nem csupán a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány, de 2023-ban megháromszorozott adománnyal az Európai Unió is részt vesz. 2021-ben és ’22-ben az OSF 68,954 euróval segítette, Brüsszel az elmúlt három évben 5,864,749 euróval tolta meg az FPU-t

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
7
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek