2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Palesztinpártiakért fordult bírósághoz a TASZ

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
707c753f681a40f79b096c1a381abb90

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Miután Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarországon nem lehet terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést rendezni, és ezt a jövőben se fogják engedélyezni, a rendőrség betiltott egy újabb palesztinbarát demonstrációt. 

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű Soros-szervezet azonban a bírósághoz fordult, mert szerintük – ahogyan azt Hegyi Szabolcs, a TASZ munkatársa nyilatkozta – „a feszült világpolitikai helyzetben valóban járhat bizonyos biztonsági kockázatokkal egy ilyen demonstráció megrendezése, de önmagában ez nem ok annak megtiltására”.

Az ügyben megkérdeztük Földi ­László nemzetbiztonsági szakértőt, akinek az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatójaként komoly tapasztalata és ismerete van az ilyen eseményekből adódó kockázatokról. – A TASZ nyugodtan forduljon bírósághoz, amely majd eldönti, hogy kinek van igaza – jelentette ki a szakember. Hozzátette azonban: – Két szempontból jellemző, hogy az NGO-nak és a mögötte lévő globális hatalomnak most érdeke a palesztinok ilyen mértékű támogatása. Egyrészt majdhogynem ellene dolgoztak az ilyen eseményeknek mindaddig a percig, amíg az izraeli konfliktus nem tört ki, tehát nem következetesek a palesztinok támogatásában. Másrészt nem valószínű, hogy az a legfontosabb tétel a világban, pláne nem Magyarországon, hogy utcai demonstrációkkal próbáljunk egy olyan kérdést kezelni, amit sokkal egyszerűbben pont azok az erők tudnának megoldani, amelyek például az ilyen NGO-k mögött vannak, és amelyeknek egyértelmű érdeke a zavarkeltés. Ez semmi másról nem szól, mint arról, hogy Magyarországon is meg kell keverni a társadalmat, az embereket lehetőleg az értékeik és érzelmeik szerint egymásnak kell ugrasztani. Milliószor bizonyították már ezt ezek a szervezetek az egyéb akcióikkal – hangsúlyozta Földi. 

A szakember közölte: ezek a szervezetek olyan értelemben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek, hogy gyakorlatilag a tevékenységük a belső izgatásra, a társadalom normalitásának a megkérdőjelezésére és ezen keresztül az emberek biztonságérzetének a megkérdőjelezésére, csökkentésére törekszenek.

Megkeresésünkre ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász többek között arra emlékeztetett: eddig hét ilyen jellegű tüntetés iránti kérelmet utasított el a rendőrség. Hozzátette: az ENSZ Közgyűlése által 1966-ban elfogadott Polgári és politikai jogok nemzetközi egyez­ségokmánya is világosan tiltja a „háborús propagandát” és a „nemzeti, faji vagy vallási gyűlölet” támogatását; lehetővé teszi továbbá a gyülekezési szabadság korlátozását, ha az „demokratikus társadalomban a nemzetbiztonság vagy a közbiztonság, a közrend, a közegészség vagy a közerkölcs védelme vagy mások jogainak és szabadságainak védelme érdekében szükséges”. A Hamász fegyveresei, az általa vezetett militáns csoportok ugyanakkor behatoltak Izrael állam területére, ennek során szándékosan megölték civilek százait, továbbá több tucat túszt is ejtettek a Gázai övezetben, köztük fogságba taszítva nőket, gyerekeket, időseket és fogyatékkal élőket. Ezen cselekmények a nemzetközi emberi jog, illetve a humanitárius jog súlyos megsértését jelentik, ezenkívül háborús és emberiesség elleni bűncselekményeknek minősülnek. A ­Hamász terroristái által elkövetett embertelen cselekedeteknek már több ezer halottja van. 

A palesztinpárti tüntetések ezért erkölcsileg és morálisan is teljesen elfogadhatatlanok, a zsidó–keresztény kultúrán alapuló Európában ezek megengedhetetlenek, valamint a keresztény kultúra ellen valók, ez utóbbi pedig már alaptörvény-ellenesnek minősíthető. A rendőrség az alaptörvény vonatkozó cikkelyének megfelelően járt el, miszerint Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége.

A gázai történések fényében fontos kiemelni, hogy a Btk. értelmében egytől öt évig terjed szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt a terrorizmus támogatására uszít vagy egyébként a terrorizmust támogató hírverést folytat – hívta fel a figyelmet ifjabb Lomnici Zoltán.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához