2024.június 30.
Pál

RÉMSÉGEK KICSINY BOLTJA

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Európai lakos révén, mostanában naponta jut eszembe a címben szereplő amerikai horror vígjáték. A csaknem négy évtizeddel ezelőtt, 1986-ban bemutatott mozi akkoriban kultikus népszerűségre tett szert. Ennek oka többféle is lehetett, a kiváló színészi játék, a remek muzsika mellett a történet sem mindennapi. A szürreális „főhős” egy különleges növény, amely megjelenik a kopott virágboltban, hogy fellendítse a forgalmat. A szemfüles eladófiú a virágpiacon bukkan rá és veszi meg egy kínai árustól az egzotikumot, el is nevezi, kedvese után Audrey II-nek. Hamar kiderül azonban, hogy valami nincs rendben, a növény vérre, húsra vágyó, feneketlen étvágyú szörnyeteggé válik. A főszereplőnek, Seymournak nincs más választása, mint hogy szembe szálljon vele, mert a földön kívüli gonosz húsevő mindenkit, így Audreyt, a szeretett lányt is felzabálja. Jópofa-mondhatnánk, valami képtelenséget csak ki kell találni, hogy kasszasikert hozzon a filmiparnak. Csakhogy, ez ma már nem fantáziaszülemény, hanem a valóság. Az emberiség állítólag folyamatosan fejlődik, halad előre, csak nehogy belehaljon a nagy lendületbe. Mert mit látunk? Ez a szörny ma itt növöget velünk az Európai Unióban, csápjait nyújtogatja felénk és vérre vágyik. Napjainkban tehénvérre.

Dánia a világ első mezőgazdasági szén-dioxid-adójának bevezetésére készül: a szarvasmarhatartóknak évente közel 100 eurót kell majd fizetniük az egyes teheneik által kibocsátott üvegházhatású gázok után. A szakmai szervezetekkel és környezetvédelmi csoportokkal folytatott több hónapos, feszült tárgyalások után a dán kormánykoalíció június 24-én, hétfő este megállapodott az állatállomány – beleértve a teheneket és a sertéseket is – szén- dioxid-egyenértékben kifejezett szén-dioxid-kibocsátásának tonnánként 120 dán korona /16 euró/ tényleges adómértékéról -tudósít a bennfentes.net portál. A hír valódi, beindultak a klímaterroristák, szerintük a paraszti létforma életveszély. A dán egyezmény, amely megteremti a 2030-ban bevezetendő adó alapjait, mindössze néhány hónappal azután született, hogy a gazdák Európa-szerte tiltakoztak az uniós környezetvédelmi intézkedések, meg az ukrán gabona behozatal ellen. Azt már tudjuk, mit ajánlanak a brüsszeli bürokraták a marhasteak, a borjúbécsi, meg a sertés csülök helyett. Táplálkozzunk rovarokkal, házitücskökkel, meg műhúsokkal, laborban előállítva, a természetes, a valódi árának sokszorosáért! A tücsök nekem különösen barbár ötlet, gyermekkorom meséinek kedves kis állatkáját megenni, miközben még ma is végig ciripeli társaival a nyáresti éjszakákat! Az undorról nem is beszélve. A hírek szerint az Európai Bizottság is aktívan támogatja az úttörő dán adótervezetet. Jelenleg vizsgálja, hogyan lehetne létrehozni az egész EU-ra kiterjedő mezőgazdasági kibocsátáskereskedelmi rendszert, és olyan lehetőségeket vizsgál, mint például azt, hogy a gazdálkodók és földtulajdonosok közvetlenül fizessenek a kibocsátásukért. Csak halkan kérdezem: mi van a tücskök kibocsátásával, no meg miénkkel?

Az Európai Unió vezetésében felütötte fejét a kígyószerű szörny. Egyik csápja elhatározta, hogy megsemmisíti az utolsó, inaszakadtáig keményen dolgozó, szabad és független egzisztenciával bíró, érdekérvényesítésre képes tulajdonosi réteget. Brutális sarccal sújtaná a gazdálkodókat, hátha belerokkannak és velük mi is. A görög mitológiában az ősi, kígyóra emlékeztető szörnyeteg, Hidra, ahányszor a fejét levágják, újabb és újabbakat növeszt és mérgező lehelettel pusztít mindent, ami elé kerül. Mint Brüsszel felelősséget nem vállaló urai: hol az energiapiacot, hol a határőrizetet, hol a gyermekvédelmet célozzák meg és teszik tönkre. Következmények nélkül, ami a mi hibánk is. Az ókorban, a görögországi Argoliszban, Lerné mocsarában az alvilági átjárót őrző Hidrát Héraklész hősiesen legyőzte második próbájában. Ma nincsenek hősök, csak ötletelők. Nyár van, nagy a meleg, belátom, tompa aggyal sok mindenen átsiklunk, éppen ezért briliáns a cím: „Vakáció a hadsereggel az orosz támadás esetére” Ezzel a szlogennel hirdetett „nyári tábort” a lengyel hadsereg. Egyenesen az Associated Press jelentette, hogy a lengyel fegyveres erők nyári programot kínálnak a polgároknak önkéntes katonai kiképzésre egy Oroszországgal való, esetleges konfliktus kezelésére. Az AP szerint 18 és 25 év közötti állampolgároknak szóló, fizetéssel járó gyakorlatról van szó. A résztvevőket a nyár folyamán 28 napig trenírozzák, aztán katonai esküt tesznek és tartalékos lesz belőlük, vagy a területvédelemnél szolgálhatnak tovább. A cél, hogy a szóban forgó program felkészítse az embereket egy Oroszországgal való konfliktusra. A lengyel hatóságok azt remélik, hogy a 198 ezer fős hadsereget jelentősen kibővítik, hogy szükség esetén szembe szállhassanak Moszkvával. Sok sikert kívánunk barátainknak. Itt az idő, hogy egy egész Héraklész Hadosztályt képezzenek ki. Hátha még majd Brüsszelt is sikerül vele sakkban tartani.

Kiss Gyöngyi

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek