2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Román NATO-vezető: Románia biztonságos – Amerikai tábornok: Nem, nem az

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
4cd7dc2c6fde4548af09321443c10cc6

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Úgy tűnik, Mircea Geoană kicsit túlbecsüli saját országa kapacitásait.

Mircea Geonă, a NATO román főtitkár-helyettese szerint a NATO-tagság védelmet nyújt Románia és a térség többi országa számára. „A Fekete-tenger feszültséggel teli térség, emiatt azt mondhatjuk, hála Istennek, hogy a NATO-ban vagyunk. (…) Tehát azt mondanám, hogy az emberek nyugodtak lehetnek, Románia biztonságos ország, és a Fekete-tenger, legalábbis a NATO-val határos területen, szabad övezet”  – idézi Geonă szavait a Krónika.

A román NATO-vezetőétől némileg eltérő véleményt fogalmazott meg Ben Hodges nyugalmazott amerikai tábornok, aki korábban az Európában állomásozó amerikai erők főparancsnoka volt. Hodges a Digi 24 hírcsatornának nyilatkozva kifejtette: ha Oroszország megtámadná Romániát, akkor a NATO-szövetségesek ugyan a segítségére sietnének, azonban a hiányos közúti és vasúti infrastruktúra lassítaná a csapatok és a hadianyagok mozgását. Emellett Romániának a haderő képességeit is tovább kell fejlesztenie. 

Szerintem Romániában az infrastruktúra, hogy őszinte legyek, siralmas állapotban van. Nagyon nehéz Románián belül szállítani a dolgokat. 

Az utak és a vasutak nem segítik a román vagy NATO-erők gyors mozgását, hogy képesek legyenek visszaverni egy orosz támadást. Vagy segítik, de nagy költségek árán. Rengeteg munka van az utak és a vasutak tekintetében, hogy a nehéz járművek gyorsan tudjanak mozogni” – figyelmeztetett mondta a nyugalmazott amerikai tábornok.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához