2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Salvini bejelentette: bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Ursula von der Leyen ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
leyen salvini.jpg

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Aljas fenyegetésnek, megfélemlítésnek nevezte Matteo Salvini, az olasz jobbközép Liga vezetője Ursula von der Leyen kijelentéseit, amelyek szerdán hangzottak el a Princeton Egyetemen. Az Európai Bizottság elnöke egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta: figyelemmel kísérik az olasz választásokat, és ha ott „a dolgok nehéz irányba mennek – már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról –, vannak eszközeink”.

Számomra ez egy aljas fenyegetés (…) a hölgy minden európait képvisel, nem csak a baloldaliakat” – reagált von der Leyen fenti kijelentésére Matteo Salvini, az olasz kormányzó Liga párt elnöke a Canale 5 csatorna reggeli műsorában.

Intézményesített fenyegetésnek nevezte az EB elnökének szavait és bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtanak be ellene Brüsszelben.

20220923berlusconi silvio salvini matteo meloni
Matteo Salvini, a kormányzó Liga párt, Silvio Berlusconi, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt és Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője köszönti a támogatókat a jobboldali pártok kampányzáróján Rómában 2022. szeptember 22-énForrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

„Ha Brüsszelben valakinek eszébe jut, hogy megvonja az Olaszországot megillető pénzeket, mondjuk mert a Liga nyer a választásokon, akkor újra kellene gondolnunk ezt az Európát – amelytől én védelmet várok, nem pedig szégyenletes fenyegetéseket” – szögezte le a jobboldali politikus, hozzátéve: az EU „nem ad senkinek semmit, ellenkezőleg, az évek során az olaszok százmilliárd eurót adtak Brüsszel kasszájába, tiszteletet kérünk”.

Forrás:Origó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Igen, bizalmatlansag inditvany… Tegyuk fel sikeres, es menesztik a nagyfeju torpet. Akkor soros masnap beultet egy masik satanistat a helyere. Modjuk a fogtundert vagy eppen Szar-Geninit. Akkor sem leszunk elorebb. Amig Soros es buntarsai nincsnek megbuktatva, az europai unio csak lefele mehet. Evvel kell szembenezni.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához