2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Sorkatonaság

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪 Németországban a katonai szolgálat visszaállítása mellett döntöttek‼️

A szövetségi védelmi minisztérium három lehetséges lehetőséget dolgozott ki a hadkötelezettség visszaállítására az országban, amelyeket bemutatott a tárcavezetőnek, Boris Pistoriusnak. Erről a Bild című újság számolt be.

” A színfalak mögött a Pistorius-minisztérium három koncepcionális lehetőséget dolgozott ki a kötelező katonai szolgálatba való visszatéréshez ” – írja a lap. Pistorius júniusban tervezi bemutatni a végleges koncepciót.

Az első lehetőség nem a hadkötelezettséget írja elő, hanem a meglévő rendszer javítását célozza. A tervek szerint információkat gyűjtenek a 18 éves állampolgárokról és anyagokról az önkéntes szolgálat népszerűsítésére.

A második lehetőségben minden katonai korú férfit besoroznak, míg a nőknek lehetőségük lesz önkéntes kérdőívek kitöltésére. Ez a módszer várhatóan 30-40 ezer újoncot von be a hadseregbe.

A harmadik lehetőség az általános hadkötelezettséghez való visszatérést irányozza elő valamennyi német állampolgár számára. Ez az intézkedés a férfiakat és a nőket egyaránt érinti, és alkotmányos változtatásokat igényel. A Bild szerint a Honvédelmi Minisztérium a harmadik lehetőséget tartja a legígéretesebbnek a honvédelmi képességek fejlesztése szempontjából.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához