2024.május 30.
Magdolna, Magda, Ervin, Léna

Székelyföldön tervez felvonulást egy magyarellenes román szervezet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
734aac24b0fe43d8a09936cefeebc1ca

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egyfajta hagyománnyá vált Romániában, hogy a székelyföldi városokban különösen látványos, sokak szerint erőfitogtató formában szervezi meg a december 1-jei nemzeti ünnepet a mindenkori bukaresti kormány. 

Csíkszeredában idén először katonai repülőgépeket és helikoptereket is bevet a román hadsereg, amennyiben azt az időjárás megengedi. 

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint egy francia NATO-különítmény is felvonul a több mint nyolcvan százalékban magyarlakta város központjában. A tervek szerint Csíkszereda két parádénak ad otthont az Erdély Romániához csatolása előtt tisztelgő napon. A katonai felvonulást követően, az esti órákban a település fő sugárútján, fáklyásmenetben „búcsúznak” a székelyföldi város lakóitól a román nemzeti ünnepre érkezett katonák, hatóságiak. December elsején Székelyudvarhelyen is felvonulnak a katonák.

Ezúttal Kézdivásárhelyen tervez megmozdulást a Nemzet Útja (CN) nevű román, szélsőségesen magyarellenes szervezet. 

Mint arról a Krónika című napilap beszámolt, Mihail Tîrnoveanu, a CN elnöke – aki korábban több provokatív akciót is végrehajtott a Székelyföldön – a közösségi oldalán tette közzé felhívását, melyben adományokat gyűjt és segítséget kér, hogy Brassóból, Bákóból és Kovásznáról Kézdivásárhelyre szállíthassák az embereket, a zászlókat és a hangosításhoz szükséges felszereléseket. Tîrnoveanu egy Facebook-bejegyzésben egyebek mellett azt írta: „Hiába fitogtatja izmait Orbán Viktor a Nagy-Magyarország-sállal a nyakában”, ők megismétlik örök érvényű üzenetüket, miszerint Erdély román föld. 

Ezt mondjuk december 1-én Kézdivásárhelyen, ahogy megtettük Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Nagykárolyban is

 – fogalmazott a magyarellenes szervezet vezetője.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: A Nemzet Útja szélsőségesen magyarellenes szervezet az égbe emeli a román zászlót Sepsiszentgyörgy központjában (Forrás: Facebook/Mihail Tîrnoveanu)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához