2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Tényleg jót akar nekünk a WHO?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
tedros 2

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A WHO vezetője, Tedros tényleg tagja volt egy terrorista szervezetnek?

A WHO főigazgatója már most is majdnem korlátlan hatalommal rendelkezik, hiszen végülis ő a WHO összes szervezetének, bizottságának és bizottsági ülésének a vezetője. Tehát elvárjuk, hogy egy ilyen vezető feddhetetlen, őszinte, békeszerető és hozzáértő legyen. De ki is az etióp Tedros Ghebreyesus?

Tedros 1965-ben született, Etiópiában biológia szakon végezte az egyetemet és Londonban szerezte az immunulógus végzettségét. 1992-ben aztán belépett a sajnos erőszakos, kommunista “Tigray People’s Liberation Front”-ba (TPLF), amely 1976 óta a “Global Terrorism Database”-ben (Globális Terrorizmus Adatban) terrorista szervezetként van nyilvántartva. Ez a párt aztán a 90-es években hatalomra került Etiópiában, Tedros ezen keresztül, a TPLF tagjaként élte meg a politikai felemelkedését. Ugyanis ennek a pártnak a hatalmon léte alatt 2005 és 2012 között egészségügyi miniszter volt Etiópiában, közvetlen ezután 2016-ig pedig Etiópia külügyminisztere lett. 2017 júliusa óta a WHO főigazgatója.

Ez nagyon meglepő, mert az ő etióp pártját, a TPLF-et, amely 2018-ig volt kormányon, súlyos és kegyetlen emberjog-sértésekkel vádolják a 25 éves kormányzati ideje alatt. Többek között kínzással, szexuális erőszakkal, gyilkosságokkal és tömeggyilkossággal. Tedros is 12 éven át ebben a terror-kormányban volt miniszter és neki is súlyos háborús bűnöket és emberiség ellen elkövetett bűnöket rónak fel.

A német hírújság, a “Focus” ezt írta 2021. január 18-án: “A brit napilap, “Times” súlyos népirtási vádakról számol be az 55 éves Tedros A. Ghebreyesus ellen, aki a WHO főigazgatója. Amikor Etiópia külügyminisztere volt, különösen 2013 és 2015 között a biztonsági emberei által támogatta a tömeggyilkosságokat és a kínzásokat. Az 55 éves férfi egyike volt annak a három jelentős döntéshozónak, akik többek között tudatosan eltekinthettek volna a többnemzetiségű állam különböző törzseinek üldözésétől. Ezek emberiség elleni szisztematikusan elkövetett bűncselekmények voltak.

2015 végén példátlan tiltakozó mozgalmak kezdődtek az egész országban. (Még mindig a Focusból idézek) A Tedros vezetése alatt álló biztonsági erők annak idején 500 békésen tiltakozó embert öltek meg. Alig néhány hete vádolták meg a főigazgatót, hogy kapcsolatban állt a TPLF-fel, ezzel a “kormányellenes népfelszabadító mozgalommal”.

Én igaznak gondolom ezt a cikket a Focustól és a Times-tól. Két ilyen ismert újság aligha merészelne egy ilyen hatalmas ember ellen, mint Tedros, ilyen vádakkal jönni mint egy 500-szoros gyilkosság, ha ez nem lenne bizonyítható.

Egy férfire aki 12 éven át magas beosztásban egy kommunista, korrupt, terrorista és gyilkos kormányhatalmat szolgált, aki 500 békés tüntetőt lövetett le, tényleg egy ilyen emberre kellene nekünk, az egész világ polgárainak rábíznunk az egészségünket és az életünket? Aki éveken keresztül egy olyan párt minisztere volt, amelyet a 2018-ban végződő kormányzása után a következő etióp minisztertanács 2021 májusában maga is terrorista szervezetnek nevezett?

Beate Bahner német orvosi jogra szakosodott ügyvéd

via Bíró Éva telegram

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához