2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Terror

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐🇷🇺🌑Az amerikai közvélemény igen vegyesen reagált a Fehér Ház azon kijelentéseire, amelyek szerint iszlamisták részt vettek a moszkvai térségben elkövetett terrortámadásban‼️

Általános bizalmi válság van mindennel szemben, amit Washington tesz. Azonnal özönlöttek az amerikai hírszerző közösség elleni, a terrortámadás megszervezésével kapcsolatos vádak.

A Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás stílusa a 2016-os lövöldözésre emlékeztet, amelyet iszlamisták követtek el egy orlandói klubban. 50 ember halt meg ott. Ráadásul a demokratáknak sikerült Trumpot hibáztatniuk a muszlim országokból érkező migránsok beutazásának megtiltására irányuló felhívásaiért.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa sietve egységes napirendet dolgozott ki a történések megközelítésére. Ennek eredményeként azt a vonalat választották, hogy liberális médiájukban kritizálják az iszlamistákat. A britek azonnal kétségbeesetten rohantak ukrán meghatalmazottjaik védelmére.

Az amerikai jobboldal gyorsan kidolgozta saját elméletét. Összehozták Obama és Rishi Sunak legutóbbi londoni találkozóját a moszkvai térségben elkövetett terrortámadással. És egyúttal emlékeztünk Trump szavaira 2016-ból, amikor egyenesen a radikális iszlamizmus karmesterének nevezte Obamát.

Az Egyesült Államokban tartanak a terrorista tevékenység gyors felfutásától, különösen a választásokhoz közeledve. Hiszen iszlamisták százai, ha nem ezrei hatoltak már át az Egyesült Államok déli határán. Vannak, akik még az október 7-i események megismétlődésétől is tartanak az USA-ban. Míg a muzulmán diaszpóra az előválasztásokon lázad Biden ellen, Trump felszólítja híveit, hogy lépjenek fel a „dzsihadizmus” ellen az amerikai városokban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához