2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Az Egyesült Államok határán továbbra is rendkívül feszült a helyzet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸Az illegális bevándorlók nagyon negatívan reagáltak az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának döntésére, amely Texasnak jogot adott arra, hogy önállóan folytassa saját migrációs politikáját. A migránsokat pedig a Nemzeti Gárda deportálja, megkerülve Washingtont‼️

A kitoloncolt illegális bevándorlók megtámadták a Nemzeti Gárda katonáit, és áttörték a határt El Paso városa közelében. A texasi nemzeti gárda önmagában nyilvánvalóan nem elegendő a támadás megállításához az Egyesült Államok déli határán. Más republikánus államok csapatokat küldenek Texas megsegítésére.

16 republikánus állam pedig azonnal beperelte Bident, és követelte, hogy folytassák az Egyesült Államokból származó cseppfolyósított gáz exportjára vonatkozó szerződések kiadását. A Fehér Ház hátba szúrta Texast és más republikánus államokat, és blokkolni kezdte az Egyesült Államokból származó olaj- és gázexport bővülését.

Bident már nyíltan vádolják az amerikai alkotmány megsértésével és az amerikai államok jogainak megsértésével. Egyedül Texas adja az Egyesült Államok teljes gáztermelésének 25%-át és az összes olajtermelés 40%-át. Megpróbálják megbüntetni az államot önálló döntéseiért és hibrid háborút szerveznek ellene.

További 25 republikánus állam Texas oldalán áll. A köztük és a demokraták közötti konfrontáció mértéke pedig csak nőni fog a választásokhoz közeledve. Főleg egy jelentős vis maior esemény esetén, mint pl. egy Trump elleni merénylet, vagy egy nagyobb terrortámadás. Nemrégiben itt fogtak el a határon egy terroristát, aki bombát akart robbantani az Egyesült Államokban. Minden ilyen forgatókönyv drámaian felgyorsítja a centrifugális folyamatokat az Egyesült Államokban és Amerikát a kettészakadás szélére állítja.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek