2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Totálisan hiteltelen Sorosék legújabb támadása a nemzeti konzultációval szemben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ztuaasdf34

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Miután a kormányfő kijelentette, hogy Magyarországon nem lehet terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetéseket tartani a rendőrség több alkalommal tiltotta meg olyan gyűlések lebonyolítását, amelyek a Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán kerültek bejelentésre.

A mainstream médiumok, így a CNN következetesen Hamász-Izrael háborúként aposztrofálja a 2023. október 7-e óta tartó tragikus eseménysorozatot, a The Guardian ugyanakkor Izrael és Palesztina közötti konfliktus keretében tárgyalja a válságot.

A legfrissebb kutatások szerint a palesztinok összesen háromnegyede támogatja a Hamászt, illetve további háromnegyedük (76 százalék) szerint a Hamász pozitív szerepet játszik, 98 százalékuk pedig azt mondta, hogy palesztinként némi vagy nagy büszkeséget érez. A palesztinok mindössze 13 százaléka ellenezte a Hamász támadását (Gázában 21 százalék).

A The Washington Post a közelmúltban a Hamász és Gáza összefonodásáról írt és miközben Izrael hatalmas légi hadjáratba kezdett a Gázai övezet várható teljes körű szárazföldi inváziója előtt, Isaac Herzog izraeli elnök kijelentette, hogy Gáza minden polgára felelős a Hamász múlt hétvégén Izraelben elkövetett támadásáért, amelyben több mint 1200 ember vesztette életét.

A Hamász a törekvéseit valamennyi zsidó kiirtására soha nem titkolta a the Atlantic szerint, a lap utal arra, hogy 1988-ban a Hamász közzétette alapszabályát, amelyben Izrael elpusztítására és a történelmi Palesztinában egy iszlám társadalom létrehozására szólított fel, illetve ennek 2017-es megerősítését. Előbbiben 36 cikk, utóbbiban 42 rész utal a genocídium kilátásba helyezésére.

Mindezek nyomán nehezen érthető, hogy miért fontos a Társaság a Szabadságjogok számára a palesztinok ügye, ráadásul a legújabb közel-keleti háborúval egy időben.  Ahogy azt (első kézből) az Átlátszó nevű portál is megírta, 2021-ben a TASZ kapta a legtöbb támogatást Soros Györgytől, illetve pontosabban az OSF-től, mely összesen 820 ezer dollárt (közel 300 millió forintot) tett ki.

Sokan látnak ebben egy súlyos ellentmondást. Miközben Sorosék egyik alapítványa által támogatott NGO olyan tüntetések megszervezése mellett áll ki, amelyek Európa és az Egyesült Államok több nagyvárosában gyakorlatilag antiszemita nagygyűléssé transzformálódtak, addig egy másik alapítványuk a magyar kormány nemzeti konzultáció és kapcsolatos, Alex Soros és Ursula von der Leyen portréját tartalmazó plakátkampánya ellen határozottan tiltakoznak (betiltanák?) annak állítólagos antiszemita jellege miatt.

Mint arról korábban is beszámoltunk, Soros az egyik fő támogatója az Izrael-ellenes palesztin szervezeteknek, ahogy a New York Post is lerántotta a leplet 2023. október 28-i cikkében azokról csoportokról, amelyek a Hamász támadásokat támogató Izrael-ellenes amerikai tüntetések mögött állnak, és amelyek több mint 15 millió dollárt kaptak Sorostól az elmúlt hét évben. Ezeken a demonstrációkon a tüntetők nyíltan éljenezték a Hamász fegyveresei által ártatlan izraeliek ellen elkövetett aljas terrortámadásokat.

Az Open Society Foundations nyilvántartása szerint Soros 13,7 millió dollárt adott a Tides Centeren keresztül, amely számos olyan nonprofit szervezetet támogat, amelyek helyeselték a Hamász véres támadásait, miközben azt hangsúlyozták, hogy a palesztinok az igazi áldozatok. A Tides kedvezményezettjei közé tartozik az illinois-i székhelyű Adalah Justice Project, amely az október 7-i mészárlás napján egy fotót tett közzé az Instagramon egy buldózerről, amely lebontja az izraeli határkerítés egy részét, és egy képaláírást tett közzé: „Az izraeli gyarmatosítók azt hitték, hogy kétmillió embert korlátlanul csapdába ejthetnek egy szabadtéri börtönben… egyetlen ketrec sem lebonthatatlan”.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához