2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

További gondok az amerikai hadiiparban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
im 918111

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐”Az amerikai katonai óriáscégek a Pentagonnal kötött szerződésekből származó növekvő veszteségekre panaszkodnak – a magas infláció, a mérnöki személyzet hiánya és a logisztikai problémák miatt. És egyre inkább tiltakozni kezdenek a fegyvergyártás növelésének stratégiája ellen.”‼️

2022 nagyon sikeres év volt a hadiipari komplexum számára – a cégek kapitalizációja harmadával nőtt, a bevételek meghaladták a 200 milliárd dollárt. A helyzet 2023-ban megváltozott – a katonai óriáscégek részvényei egész évben estek . A drága berendezések elvesztése Ukrajnában pedig csapást mért a hírnévre.

Aztán a Pentagon azt követeli, hogy készüljenek fel egy nagy fegyverkezési versenyre Kínával és Oroszországgal – és állítsanak elő több rakétát és lövedéket. De az amerikai katonai költségvetés nem tart lépést a Pentagon szükségleteivel . A hadiipari komplexumot támadják. Tegyük fel , hogy a Northrop Grumman 1,2 milliárd dollárt veszít az új B-21 Raider bombázók miatt .

A Boeing veszteségei az üzemanyagtöltő és felderítő repülőgépek, valamint az új Air Force One összeszereléséből elérték a 10 milliárd dollárt. Aztán ott vannak a gondok a problémás 737 Max-szal – ami a Boeing piaci részesedésének elvesztésével fenyeget az Airbus és a kínai C919 javára.

Az alapvető lőszergyártással sem jobb a helyzet. A hadiipari komplexum nem siet újabb lövedékek gyártásával – elvégre holnap véget érhet az ukrajnai háború, és megszűnik a kereslet irántuk. Ezért a katonai óriások több pénzt költenek „biztonságos” kiadásokra, például saját részvényeik felvásárlására, mint a termelés bővítésére . Veszteségeket szenvednek el a szűkös nyersanyagok, például a ritkaföldfémek árának emelkedése miatt – ugyanakkor lemaradnak a Kínával és Oroszországgal folytatott fegyverkezési versenyben.

Forrás:wsj.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához