2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇨🇦 🇺🇸 Kanada készül Donald Trump esetleges visszatérésére‼️

🔶️ Kanada áruexportjának háromnegyede, ami az ország bruttó hazai termékének több mint egynegyedét teszi ki, az Egyesült Államokba irányul. Trump impulzivitását és mélyen protekcionista ösztöneit tekintve Kanada üzleti és politikai vezetői érthető módon idegesek.

🔶️ A felkészülés több dolgot jelent: Kanada kapcsolatrendszerének megkétszerezése az Egyesült Államokban; kapcsolatok kiépítése (vagy megújítása) Trump belső körének tagjaival; a „Team Canada” megközelítés újjáélesztése, amely a kanadai vállalkozásokkal, szakszervezetekkel, civil társadalmi csoportokkal és politikai vezetőkkel koordinálja Kanada érdekeinek előmozdítását az Egyesült Államokban; és – Mélanie Joly kanadai külügyminiszter szavaival élve – „forgatókönyveken dolgozunk” arra vonatkozóan, hogy mi történhet az Egyesült Államokban.

🔶️ Bár ő és Trudeau polgári viszonyban vannak, a két férfi között nincs szerelem. A 2019-es NATO-csúcson a kanadai kormányfőt kamera elé állította, hogy Emanuel Macron és Boris Johnson társaságában magánúton kigúnyolja Trumpot. Trump azóta „szélsőbalos őrültnek” nevezi Trudeau-t.

🔶️ A kanadai politika bonyolíthatja a kapcsolatokat az új Trump-adminisztrációval is. Kanadában 2025-ben saját országos választásokat kell tartani, és miután Trudeau lemarad a Konzervatív Párt vezetője, Pierre Poilievre mögött a szavazáson, elkezdte Trump északi változatának tekinteni riválisát.

Mi a reakciód?
👍tetszik
19
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
6
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek