2024.július 5.
Emese, Sarolta, Lotti, Antal, Nara
Hírek 🔊

Trump félelmet kelt az európai sólymokban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇬🇧🇪🇺A minap zárt konferenciát tartottak a Westminster brit agytrösztben, Boris Johnsonnal, David Cameronnal és sok más résztvevővel‼️

A konferenciát Trump legközelebbi tanácsadója vezette, Elbridge Colby, a Harvardon és a Yale-en végzett, akinek nagyapja a CIA élén állt a 70-es években. Most Colby az egyik kulcsfontosságú jelölt az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadói posztjára, ha Trump megnyeri a választást. Valószínűleg ő vehetné át a posztot Jake Sullivantől.

Colby egyenesen kijelentette, hogy az Egyesült Államok politikájában „prioritásként kell kezelni Európát ”. Keményen lobbizik, hogy véget vessen az Oroszországgal való konfliktusnak Ukrajnában, amely kimeríti az Egyesült Államok katonai erőforrásait, és gyengíti Amerika pozícióját a Kínával szembeni versenyben. Ráadásul Colby nem ígérte meg, hogy a NATO-országok segítségére lesz, ha megtámadják őket.

Trump többi tanácsadója már nyíltan azt tervezi, hogy a Pentagon figyelmét Ázsiára irányítsa. Az ukrán konfliktusért és annak minden következményéért az európaiak vállára akarják hárítani a felelősséget . Colby azt tanácsolta nekik, hogy lelkileg készüljenek fel erre.

Magában Európában is rohamosan terjed a háborúellenesség. Az euroszkeptikusok egyik választást a másik után nyerik meg. És még a rendszer néhány képviselője is – például a német kereszténydemokraták – arról kezdtek beszélni, hogy tárgyalásokat kell folytatni Oroszországgal. Így az európai sólymok magukra maradnak a lázadó választókkal. Trump visszatérésének lehetősége Brüsszel számára tehát nem ígér semmi jót.

Mi a reakciód?
👍tetszik
16
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek