2024.április 24.
György, Fidél, Debóra

Trump volt bevándorlásügyi tanácsadója szerint nem Ukrajnával, hanem a határokat ostromló migránsokkal kellene foglalkozni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
brackettville station horse patrol unit apprehends migrants on ranch

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Thomas Homan, az amerikai Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) korábbi megbízott igazgatója szerint a képviselőház és a szenátus republikánus képviselőinek nem Ukrajnáról kellene beszélniük, miközben a terroristák jutnak be Mexikó felől az Egyesült Államok déli határán keresztül az országba.

A SiriusXM Patriot’s Breitbart News Daily című műsorának adott exkluzív interjúban Homan látszólag negatív véleménnyel van arról a 149 képviselőházi republikánusról, akik a demokrata képviselőkhöz csatlakozva jóváhagyták a 40 milliárd dollár értékű segélyt Ukrajnának, számolt be róla a jobboldali podcastot üzemeltető Breitbart News. A bevándorlási szakértő szerint mindennél sokkal nagyobb probléma, hogy az Egyesült Államok határai soha nem voltak olyan sebezhetőek a történelem folyamán, mint napjainkban.

„Jelenleg nem kellene beszélnünk az infrastrukturális törvényjavaslatról, nem kellene beszélnünk a költségvetésről és nem kellene beszélnünk Ukrajnáról sem”

– mondta Homan a beszélgetős műsorban. Hozzátette, hogy szerinte most sokkal nagyobb prioritás, hogy megvédjék az ország déli határszakaszát, a demokraták politikai témáit pedig bojkottálniuk kéne a megválasztott republikánus politikusoknak.

Az Ukrajna számára biztosítandó gigantikus segélyt megszavazó kongresszusi republikánus képviselők között olyan politikusok is vannak, akik a párt vezetőségéhez tartoznak, mint a például Kevin McCarthy, Elise Stefanik vagy Steve Scalise. Azonban mindennek ellenére sincsen tökéletes összhang a jelenleg mind a képviselőházban, mind a szenátusban kisebbségben jelenlévő republikánusok között,

hiszen 57 jobboldali politikus a támogatás ellen szavazott.

Terroristák juthattak át a mexikói határon

Az Egyesült Államok határvédelme sokat gyengült, mióta 2021 januárjában Joe Biden váltotta Donalt Trumpot a Fehér Házban. A jelenlegi gyakorlat szerint számos illegális határátkelő tud átjutni a határon. Azt azonban nem tudni, hogy ezek között hány olyan személy van, aki szerepel az USA terroristagyanús listáján, vagy az ország repüléstilalmi listáján.

Thomas Homan véleménye szerint addig nem szabadna a demokratákkal együtt szavazni, de még tárgyalni sem, amíg

„nem mutatnak legalább egy dolgot, amit tenni fognak azért, hogy felelősségre vonják a Belbiztonsági Minisztérium miniszterét (Alejandro Mayorkast) a határ biztonságáért.”

A szakértő szerint ez egy hatalmas nemzetbiztonsági kérdés, és nem lehet nem foglalkozni vele.

Joe Biden elnök 2021. januári hivatalba lépése óta 42, az FBI terrorista megfigyelési listáján vagy repülési tilalmi listáján szereplő illegális bevándorlót fogtak el a déli határon. 2021 áprilisában két jemeni illegális bevándorló érkezett a határra. Mindketten szerepeltek a terrorista megfigyelési listán és a repüléstilalmi listán.

Mióta Joe Biden elnök lett, 161 különböző országból érkező migránst tartóztattak le, és több, mint 2,5 milliót tartoztattak fel a határon. 700 000 fő ugyanakkor bejutott az Egyesült Államok területére. Homan feltette a kérdést, hogy

„vajon hányan vannak ebből, akik bár terroristagyanús személynek minősülnek, mégis bejutottak az ország területére?”

Halálpárti és életpárti aktivisták is tüntetést tartottak Samuel Alito bíró otthona előtt

 

 

Kiemelt képünkön: lovasrendőrök migránsokat tartóztatnak fel Texasban, 30 mérföldre a mexikói határtól. Forrás: USA határőrség / Breitbart News

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Az Egyesült Államok más tészta! Ott a hatóságok félig behunyják a szemüket, ha idénymunkások érkeznek aratáskor fekete-munkára. A spanyol ajkú lakosság már így is túlsúlyba került némelyik déli államban.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához