2024.április 26.
Ervin, Klétusz

Halálpárti és életpárti aktivisták is tüntetést tartottak Samuel Alito bíró otthona előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
img 7142 1024x768

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Abortuszpárti radikálisok tüntetnek Samuel Alito legfelsőbb bírósági bíró észak-virginiai otthona előtt hétfő este. Szerencsére a normalitás is megmutatta magát: jobboldali, életpárti személyek szimpátiatüntetést rendeztek az épülethez, hogy kifejezzék támogatásukat a bíró mellett, aki a szerzője annak a tervezetnek, ami megszüntetné az abortusz alapvető jogi mivoltát az Egyesült Államokban.

A Shut Down DC elnevezésű baloldali aktivista csoport szervezte a halálpárti, abortusz mellett kiálló eseményt, és szónoklatokat, illetve gyertyás virrasztást tartottak a Alito háza előtt, írta meg a Breitbart News.

A legfelsőbb bíró a tüntetés idején nem tartózkodott otthonában, ugyanis a hírek szerint a hétvége folyamán biztonsága érdekében elővigyázatosságból egy ismeretlen helyre költöztették.

A múlt héten országszerte tiltakozások törtek ki, miután kiszivárgott a Legelsőbb Bíróság tervezete, amely hatályon kívül helyezné a Roe kontra Wade ügyben hozott ítéletet. Erről itt írtunk bővebben.

Bár a legtöbb tüntetést halálpárti aktivisták rendezték meg az elmúlt héten, az életpártiak is jelen voltak az utcákon, hogy kifejezzék: ők a csendes többség, és a normalitás az ő oldalukon áll. Többek között Samuel Alito otthona előtt is kifejezték támogatásukat.

Az élethez való jog a női önrendelkezés jogával szemben

Az életpárti aktivisták azzal a céllal gyűltek össze a legfelsőbb bíró háza előtt csütörtökön, hogy hálájukat és támogatásukat fejezzék ki Alitonak, aki a szerzője a már fentebb is említett tervezetnek.

A tervezet arra a megkerülhetetlen következtetésre jutott, hogy „az abortuszhoz való jog nem gyökerezik mélyen a nemzet történelmében és hagyományaiban”.

Mivel az alkotmány nem tiltja meg az államoknak, hogy saját maguk szabályozzák, engedélyezzék vagy tiltsák az abortuszt, ezért a Legfelsőbb Bíróság ezt a jogkört szeretné visszaadni az állampolgároknak. Jelenleg ugyanis az 1973-as ítélet miatt a precedensjog értelmében egyik állam sem szabályozhatja a területén elkövetett magzatgyilkosságokat. John Roberts főbíró kedden megerősítette a tervezet hitelességét, de megjegyezte, hogy a kiszivárgott anyag nem a bíróság végleges álláspontját képviseli. Ettől függetlenül komoly esély van rá, hogy elfogadják, és számos államban már előre felkészítették a jogszabályi környezetet.

 

A WHO szerint nem lehetnek lelkiismereti kifogások az abortusszal szemben

 

 

Samuel Alito amerikai legfelsőbb bírósági bíró otthona előtt tartott életpárti szimpátiatüntetés 2022. májusában. Forrás: Breitbart

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek