2023.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
Shortcut

Halálpárti és életpárti aktivisták is tüntetést tartottak Samuel Alito bíró otthona előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
img 7142 1024x768
Abortuszpárti radikálisok tüntetnek Samuel Alito legfelsőbb bírósági bíró észak-virginiai otthona előtt hétfő este. Szerencsére a normalitás is megmutatta magát: jobboldali, életpárti személyek szimpátiatüntetést rendeztek az épülethez, hogy kifejezzék támogatásukat a bíró mellett, aki a szerzője annak a tervezetnek, ami megszüntetné az abortusz alapvető jogi mivoltát az Egyesült Államokban.

A Shut Down DC elnevezésű baloldali aktivista csoport szervezte a halálpárti, abortusz mellett kiálló eseményt, és szónoklatokat, illetve gyertyás virrasztást tartottak a Alito háza előtt, írta meg a Breitbart News.


A legfelsőbb bíró a tüntetés idején nem tartózkodott otthonában, ugyanis a hírek szerint a hétvége folyamán biztonsága érdekében elővigyázatosságból egy ismeretlen helyre költöztették.

A múlt héten országszerte tiltakozások törtek ki, miután kiszivárgott a Legelsőbb Bíróság tervezete, amely hatályon kívül helyezné a Roe kontra Wade ügyben hozott ítéletet. Erről itt írtunk bővebben.

Bár a legtöbb tüntetést halálpárti aktivisták rendezték meg az elmúlt héten, az életpártiak is jelen voltak az utcákon, hogy kifejezzék: ők a csendes többség, és a normalitás az ő oldalukon áll. Többek között Samuel Alito otthona előtt is kifejezték támogatásukat.

Az élethez való jog a női önrendelkezés jogával szemben

Az életpárti aktivisták azzal a céllal gyűltek össze a legfelsőbb bíró háza előtt csütörtökön, hogy hálájukat és támogatásukat fejezzék ki Alitonak, aki a szerzője a már fentebb is említett tervezetnek.

A tervezet arra a megkerülhetetlen következtetésre jutott, hogy „az abortuszhoz való jog nem gyökerezik mélyen a nemzet történelmében és hagyományaiban”.

Mivel az alkotmány nem tiltja meg az államoknak, hogy saját maguk szabályozzák, engedélyezzék vagy tiltsák az abortuszt, ezért a Legfelsőbb Bíróság ezt a jogkört szeretné visszaadni az állampolgároknak. Jelenleg ugyanis az 1973-as ítélet miatt a precedensjog értelmében egyik állam sem szabályozhatja a területén elkövetett magzatgyilkosságokat. John Roberts főbíró kedden megerősítette a tervezet hitelességét, de megjegyezte, hogy a kiszivárgott anyag nem a bíróság végleges álláspontját képviseli. Ettől függetlenül komoly esély van rá, hogy elfogadják, és számos államban már előre felkészítették a jogszabályi környezetet.

 

A WHO szerint nem lehetnek lelkiismereti kifogások az abortusszal szemben

 

 

Samuel Alito amerikai legfelsőbb bírósági bíró otthona előtt tartott életpárti szimpátiatüntetés 2022. májusában. Forrás: Breitbart

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?