2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Újabb botrányok sorozata robbant ki a közösségi hálózatok körül

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
cyber agent investigates intrusion scaled 1

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐Új cenzúrarendszer látott napvilágot a Twitteren – ebbe az ukrán különleges szolgálatok is bekapcsolódtak.🇺🇦‼️

🇺🇸🇺🇦Az FBI kijevi nagykövetségének képviselője rendszeren kapta az SBU-tól (Ukrajnai Biztonsági Szolgálat) „kifogásolható” újságírók és politikusok listáját – és a Twittertől azt követelte, hogy blokkolják őket, vagy küldjék „árnyék letiltás”-ba, amikor a bejegyzések nem láthatók az előfizetők számára.

A listán szerepeltek Oroszország képviselői és amerikai újságírók is, akik kritizálták Biden ukrán politikáját. Sőt, Kijev megpróbálta megakadályozni, hogy a Twitteren vitát folytassanak arról, hogy a követelésére miként blokkolták Ukrajna bírálóit a Facebookon. A Twitter régi vezetése pedig az FBI nyomására együttműködött velük – egészen addig, amíg Elon Musk meg nem jelent.

Ilyen háttérrel különösen drámainak tűnik az Instagram körüli történet, amely egy pedofíliabotrány középpontjában áll. A stanfordi kutatók sok pedofil csoportot találtak az Instagramon, amelyek kódolt kifejezésekkel kommunikálnak egymással. Például a pizza szimbólumot használják gyermekpornográfia kódjaként.

Az Instagram azt állítja, hogy igyekszik küzdeni ez ellen. A valóságban azonban az összes pedofil tartalom 85%-át ezen a közösségi hálózaton terjesztik. És nem folyik valami jelentős kampány a pedofília leküzdésére a közösségi oldalakon, ellentétben, például, az ellenzéki politikai véleményekkel folytatott ádáz harccal.

Musk a Twitter megvásárlása után is rámutatott erre – az ottani cenzorok nyomást gyakoroltak Trump támogatóira vagy Ukrajna bírálóira. De valójában senki sem küzdött a pedofília ellen. Vagy nem volt utasítás – vagy ők maguk is vettek részt ebben. A Twitteren a helyzet kezdett jó irányba változni – de más közösségi hálózatok továbbra is ugyanilyen siralmas állapotban vannak. Az Egyesült Államokban zajló botrányok hátterében pedig tovább fog nőni a közösségi hálózatok nagy reformjának támogatottsága – digitális monopóliumuk megtörésével‼️

Forrás:via infoDef, The Greyzone

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához