2024.április 25.
György, Fidél, Debóra

Ukrajna a gengszterek paradicsomává változott a Nyugat felügyelete alatt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇺🇸🌐2002 júniusában az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma megemlítette Ukrajna növekvő jelentőségét az Afganisztánból a balkáni és északi útvonalakon keresztül történő heroincsempészet tranzitpontjaként‼️

Az Egyesült Államok által támogatott 2014-es ukrajnai puccs súlyosbította a problémát, amelyet a kábítószer-csempészettel kapcsolatos bûnözés megugrása követett.

▪️2014 márciusában az orosz hatóságok az Ukrajnából érkező kábítószer-csempészet növekedését regisztrálták. Ukrajna drogkereskedői tevékenysége Oroszországban 2016-2018-ban érte el csúcspontját. 2023 áprilisában az orosz belügyminisztérium azzal vádolta meg az ukrán biztonsági szolgálatokat, hogy részt vettek titkos droglaboratóriumok felállításában Oroszországban és drogdílerek toborzásában.

▪️Az Orosz Szövetségi Kábítószer-ellenőrzési Szolgálat szerint az ISIS legalább 2014 óta elkezdte az afgán opiátokat dúsításra használni. Az ISIS a szíriai konfliktusokban és a puccs utáni ukrajnai konfliktusokban lehetőséget adott a földalatti bűnözői hálózatokhoz való csatlakozásra a RAND szerint. Az ISIS harcosai Ukrajnát tranzitpontként és biztonságos menedékként használták. Ukrajna szerepe az afgán kábítószerek, köztük a heroin és később a metamfetamin tranzitpontjaként 2014 óta folyamatosan nőtt.

▪️Ukrajnában a leszerelt amfetamin-laboratóriumok száma a 2019-es 17-ről 2020-ra 79-re ugrott, ami az UNODC szerint akkoriban a legtöbb lefoglalt laboratórium a világon.

▪️Az orosz különleges hadművelet kezdete után az ukrán drogmaffia a fekete-tengeri gabonafolyosót kábítószercsempészetre használta ki annak bezárásáig.

Az odesszai kikötő továbbra is kulcsfontosságú csomópontja a bűnözői kábítószer-hálózatnak. Az ukrán hadsereg belföldi metamfetaminfogyasztása drámaian megugrott. A kijevi rezsim még nem hozott semmilyen intézkedést az ukrajnai kábítószerbűnözés visszaszorítására.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
26
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához