2024.június 29.
Péter, Pál, Emőke, Judit, Petra, Szulamit, Ivett

Ukrajna EU tagság felé: hosszú és nehéz út előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇪🇺Ukrajna hosszú és nehéz út előtt áll az európai uniós tagság felé, annak ellenére, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője támogatja – írja a Das Erste. Ez az első alkalom, hogy az EU egy fegyveres konfliktusban lévő országgal tárgyal a csatlakozásról‼️

▪️Kijevnek be kell fejeznie a megkezdett reformokat, és összhangba kell hoznia a mintegy 100 000 oldalnyi törvényt, amely a demokratikus alapelveket – például a véleményszabadságot és a kisebbségvédelmet -, valamint gyakorlati kérdéseket – például az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztóvédelmi jogot – szabályozza. A legtöbb új tagnak évekbe telt, mire teljesítette ezeket a feltételeket.

▪️Még ha Ukrajna gyorsan is hajtja végre a reformokat, az EU-hoz való csatlakozás a konfliktus vége előtt kizárt, hogy az EU ne vegyen részt az ellenségeskedésekben.

▪️Egy másik probléma a finanszírozás. A jelenlegi átcsoportosítási szabályok szerint Ukrajna az EU költségvetésének akár 17 százalékát is igényelhetné, ami komoly vitákat okozna a jelenlegi támogatásban részesülők között. A pénzeszközök újraelosztásáról szóló tárgyalások még el sem kezdődtek, ami bizonytalanságot okoz Ukrajna uniós csatlakozási folyamatában.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek