2024.július 13.
Jenő, Henrik

A nyakában lógó kereszt miatt verhették halálra migránsok a húszéves német fiút

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A rendőrség letartóztatta a Bad Oeynhausen-i brutális támadás fő elkövetőjét, de titkolják a nemzetiségét. Az áldozat nyakláncán lógó kereszt azonban kérdéseket vet fel, írja a Junge Freiheit.

A mindössze 20 éves Philippos T. halála sokkolta Németországot. A fiút június 22-én este támadta meg egy tízfős társaság az észak-rajna-vesztfáliai Bad Oeynhausen fürdőparkban, és olyan súlyosan megsérült, hogy három nappal később a kórházban meghalt.

Az elhunyt fiú édesanyja egy interjúban úgy fogalmazott:

Számomra ez hidegvérű gyilkosság volt.

A gyilkossági csoport nyomozói szerdán délután a gyilkossággal összefüggésben letartóztattak egy 18 éves fiatalembert. A rendőrség és az ügyészség nem kívánt nyilatkozni a férfi állampolgárságáról, illetve arról, hogy ismert volt-e már korábban a rendőrség előtt. A sajtóközleményben mindössze a gyanúsított életkorát közölték. A férfi ellenállás nélkül hagyta magát letartóztatni Bad Oeynhausenben, bejelentett lakcímén. A hatóságok azt sem közölték, hogy ez egy lakás vagy egy menedékkérők számára fenntartott otthon volt.

Az áldozat egy nyakláncot viselt, amelyen egy viszonylag nagy kereszt volt. Egyelőre nem világos, hogy ez a keresztény szimbólum lehetett-e a bűncselekmény indítéka.

Az áldozat emlékére szervezett megemlékezésen Bad Oeynhausen kereszténydemokrata polgármestere, Lars Bökenkröger visszataszítónak nevezte, hogy a brutális bűncselekményt „bizonyos erők” annak háttere nélkül politikai célokra használják, utalva ezzel az AfD vezetésére. Alice Weidel, a párt elnöke ugyanis azt mondta:

„A migránsok által elkövetett erőszak szörnyű új normalitássá vált, és ezt a normalitást nem tudjuk és nem szabad elfogadnunk.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
71
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek