2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Ukrajna fegyverzetének és kiképzésének hiánya patthelyzetet kockáztat az Oroszország elleni harcban – Wall Street Journal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
e2f52222 3834 4384 bfd0 8c4c262da6ab 1278x1278

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Washington és Kijev is tudott a hiányosságokról, de mégis offenzívát indítottak és a halálba hajszolják saját katonáikat eredmények nélkül!

Nem jött be a Nyugat számítása, miszerint az ukránok bátorsága és találékonysága a konfliktusban ellensúlyozni fogja a kiképzés és a fegyverek hiányát – jelentette a Wall Street Journal című amerikai lap.

“Amikor Ukrajna idén tavasszal hatalmas ellentámadást indított, a nyugati katonai tisztviselők tudták, hogy Kijev számára nem állnak rendelkezésre a kellő kiképzés és a fegyverek – a lövedékektől a harci repülőgépekig -, amelyek az orosz erők kiszorításához szükségesek. De remélték, hogy az ukránok bátorsága és leleményessége győzedelmeskedni fog.
Ez nem történt meg”
– írta a lap.

A kiadvány szerint a “halálos” aknamezők, a kiterjedt erődítmények és az orosz légi fölény megbénította az ukrán offenzívát, ami az ukrán fegyveres erők katonáinak értelmetlen halálához vezetett, minden eredmény nélkül.

Mivel az ukrán erők nagyszabású áttörésének valószínűsége csökkent, a Nyugat a katonai akciók elhúzódását helyezi kilátásba, és további pénzügyi segítségre van szükség, amelyet az USA és az EU nem szívesen nyújt már – írja a lap.

Joe Biden félelmei, hogy a konfliktus elhúzódása hatással lesz az amerikai elnökválasztáson az újraválasztásának esélyeire, az Ukrajna ellátásához szükséges európai források jelentős csökkenését vetítik előre – írja a cikk.

Ugyanakkor a kérdéssel kapcsolatos megbízhatatlan amerikai álláspont befolyásolhatja az EU szándékait – írja a WSJ.

“Nyugati diplomaták szerint az európai vezetők nem valószínű, hogy jelentősen növelnék a Kijevnek nyújtott támogatásukat, ha az Egyesült Államok ellenállását érzékelik” – áll a cikkben.

Az ukrán ellentámadás a juzsno-donyecki, artyomovszki és elsősorban a zaporizzsjai irányban június 4-én kezdődött.

Mint Vlagyimir Putyin orosz elnök július 21-én kijelentette, az ellenség egyik irányban sem érte el céljait.

Forrás:vilaghelyzete.substack.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához