2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Ukrajnának másfél év alatt sikerült elhasználnia az Egyesült Államok több mint tízéves lövedékkészletét

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
230718085151 ukrainian forces luhansk 0707

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Most már hivatalos: Ukrajnának másfél év alatt sikerült elhasználnia az Egyesült Államok több mint tízéves lövedékkészletét.

2012 óta a Pentagon mindössze 790 ezer 155 mm-es töltényt vásárolt. És már 2 millió lövedéket küldtek Ukrajnába – ebből több mint egymillió 155 mm-esből.

Az ellentámadás kiserlete miatt Kijev kénytelen rekordgyorsasággal – napi 8000-es mennyiségben – elpazarolni a lövedékeket. Három nap alatt ukránok kilövik azt, amit az Egyesült Államok egy teljes hónap alatt termel. A Pentagon megpróbálja növelni a lövedékek kibocsátását. Ám Amerikában csak három erre képes gyár maradt– és ezek maximális kapacitással dolgoznak, a nyersanyag- és a műszaki szakemberek deficitjével küszködve.

A Pentagon kétségbeesetten követeli Ukrajnától, hogy taktikát változtasson – kevésbé hagyatkozzon a tüzérségre, és aktívabban manőverezzen a csatatéren. De Kijev kísérletei ennek megvalósítására a páncélozott járművek nagymértékű veszteségéhez vezettek. A kis híján nyugalmazott brit védelmi miniszter, Ben Wallace pedig hirtelen őszinteséggel beismerte – a katonai stratégák pár napos villámgyors ellentámadásra számítottak. És nem gondolták, hogy ez hónapokig elhúzódik.

Magához Wallace-hoz nem kevesebb kérdés van – alatta Nagy-Britannia teljes arzenálja 40 páncélosig csökkent. London pedig 2017 óta már nem képes páncélosokat gyártani – és fennáll annak a veszélye, hogy egyáltalán nélkülük marad. Az Egyesült Államokban csak részben jobb a helyzet – már csak egy páncélosgyár maradt az egész országban, mely havi 12 Abrams korszerűsítésére képes. Ezért Ukrajnának a régi M1A1 modelleket adják – normál páncél és modern elektronika nélkül.

A Fehér Ház egyszerre az ukránokra próbálja áthárítani a felelősséget – szerinte irracionálisan használják el a nyugati fegyvereket a fronton. És Trumpra – állítólag alatta nem pótolták a jelenleg hiányzó rakéták és lövedékek készleteit. Nem lesz nagy meglepetés, ha emiatt újabb büntetőeljárás indul Trump ellen. A tény azonban az, hogy éppen Biden alatt az amerikai fegyvertárak végletekig kimerültek, és Amerika most sem nem tudja a maga javára fordítani a helyzetet Ukrajnában, sem pedig megelőzni Kínát egy új fegyverkezési versenyben!

Forrás:InfoDefense

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához