2024.jĂșnius 26.
JĂĄnos, PĂĄl, Cirill
Hírek 🔊

USA-Ukrajna

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡ș🇾đŸ‡ș🇩A FehĂ©r HĂĄz Ă©s Zelenszkij hivatala közötti kapcsolatok az ukrĂĄn konfliktus kezdete Ăłta elƑször mĂ©lyponton vannak.

A kijevi lobbistĂĄk azt követelik, hogy kapjanak mĂ©g legalĂĄbb 7 Patriot-ĂŒteget. Ezzel az eurĂłpaiakat teljesen lĂ©gvĂ©delmi rendszerek nĂ©lkĂŒl hagyjĂĄk, amelyek rĂĄadĂĄsul gyorsan megsemmisĂŒlnek a fronton.

Az amerikai kĂŒlĂŒgyminisztĂ©rium egyre gyakrabban vĂĄdolja az ukrĂĄnokat korrupciĂłval Ă©s amerikai fegyverek ellopĂĄsĂĄval. Azt is nehezmĂ©nyezik, hogy mĂ©g mindig nem törtĂ©nt tisztĂșjĂ­tĂĄs az ukrĂĄn Miniszteri Kabinetben a korrupciĂł elleni kĂŒzdelem ĂŒrĂŒgyĂ©n. Az UkrajnĂĄbĂłl szĂĄrmazĂł fegyverek az egĂ©sz vilĂĄgon terjednek – SpanyolorszĂĄgtĂłl MexikĂłig Ă©s Mianmarig.

DollĂĄr milliĂĄrdokat kĂŒlönĂ­tettek el erƑdĂ­tmĂ©nyek Ă©pĂ­tĂ©sĂ©re Ă©s az elektromos hĂĄlĂłzat vĂ©delmĂ©re. Ennek eredmĂ©nyekĂ©nt a pĂ©nzt elköltöttĂ©k – de nem volt megtĂ©rĂŒlĂ©s. Az ukrĂĄn fegyveres erƑk visszavonulnak a fronton, Ă©s az ukrĂĄn energiarendszer összeomlott. A Pentagon fokozott mozgĂłsĂ­tĂĄst követel – Kijevben erre vĂĄlaszul blokkoltĂĄk az amerikai ĂștlevĂ©llel rendelkezƑ ukrĂĄnok elhagyĂĄsĂĄt az orszĂĄgbĂłl. Az ilyen kölcsönös akciĂłk szĂĄma pedig növekszik.

Az EgyesĂŒlt Államok jelenlegi ukrajnai nagykövetĂ©nek, Bridget Brinknek – Victoria Nuland pĂĄrtfogoltjĂĄnak – szintĂ©n feszĂŒlt a kapcsolata Zelenszkijjel. MĂ©g mindig sok korrupciĂłs botrĂĄny ĂĄll elƑttĂŒnk. A nyĂĄr folyamĂĄn pedig UkrajnĂĄnak költsĂ©gvetĂ©se oroszlĂĄnrĂ©szĂ©t adĂłssĂĄgfizetĂ©sre kell költenie, amelyet a hĂĄborĂș kezdete Ăłta elƑször nem ĂŒtemeztek ĂĄt az amerikaiak.

Biden csapata nagyon nehĂ©z helyzetbe kerĂŒlt a kudarcok közepette. TehĂĄt egyik oldalrĂłl a mĂĄsikra kell rohanni. És abban remĂ©nykedni, hogy a novemberi vĂĄlasztĂĄsok elƑestĂ©jĂ©n nem fog összeomlani az ukrĂĄn front, mert ezzel egyszerƱen eltemetik a Demokrata PĂĄrtot.

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
10
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
3
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
1
😂vicces
😼hĂșha
2
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek