2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

USA-Ukrajna

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦A Fehér Ház és Zelenszkij hivatala közötti kapcsolatok az ukrán konfliktus kezdete óta először mélyponton vannak.

A kijevi lobbisták azt követelik, hogy kapjanak még legalább 7 Patriot-üteget. Ezzel az európaiakat teljesen légvédelmi rendszerek nélkül hagyják, amelyek ráadásul gyorsan megsemmisülnek a fronton.

Az amerikai külügyminisztérium egyre gyakrabban vádolja az ukránokat korrupcióval és amerikai fegyverek ellopásával. Azt is nehezményezik, hogy még mindig nem történt tisztújítás az ukrán Miniszteri Kabinetben a korrupció elleni küzdelem ürügyén. Az Ukrajnából származó fegyverek az egész világon terjednek – Spanyolországtól Mexikóig és Mianmarig.

Dollár milliárdokat különítettek el erődítmények építésére és az elektromos hálózat védelmére. Ennek eredményeként a pénzt elköltötték – de nem volt megtérülés. Az ukrán fegyveres erők visszavonulnak a fronton, és az ukrán energiarendszer összeomlott. A Pentagon fokozott mozgósítást követel – Kijevben erre válaszul blokkolták az amerikai útlevéllel rendelkező ukránok elhagyását az országból. Az ilyen kölcsönös akciók száma pedig növekszik.

Az Egyesült Államok jelenlegi ukrajnai nagykövetének, Bridget Brinknek – Victoria Nuland pártfogoltjának – szintén feszült a kapcsolata Zelenszkijjel. Még mindig sok korrupciós botrány áll előttünk. A nyár folyamán pedig Ukrajnának költségvetése oroszlánrészét adósságfizetésre kell költenie, amelyet a háború kezdete óta először nem ütemeztek át az amerikaiak.

Biden csapata nagyon nehéz helyzetbe került a kudarcok közepette. Tehát egyik oldalról a másikra kell rohanni. És abban reménykedni, hogy a novemberi választások előestéjén nem fog összeomlani az ukrán front, mert ezzel egyszerűen eltemetik a Demokrata Pártot.

Mi a reakciód?
👍tetszik
11
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához