2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Úton az összeomlás felé

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Fizetés nélkül maradhat az ukrán hadsereg, mivel az erre a célra elkülönített pénzt fegyvervásárlásra költötték

Erről Rokszolana Pidlasza, a Verhovna Rada költségvetési bizottságának elnöke számolt be a Krónika közgazdasági podcastban.

Elmondása szerint ahhoz, hogy szeptember végén ki lehessen fizetni a katonák bérét, szeptember közepéig el kell fogadni a költségvetés módosításait. A kormánynak sürgősen 500 milliárd hrivnyát kell „találnia”, és ennek az összegnek az oroszlánrészét, azaz 495 milliárd hrivnyát a védelmi erők szükségleteire kell fordítani, beleértve a katonai személyzet fizetését, valamint a katonai felszerelések vásárlását és javítását – írja a Tsn.ua portál.

További egmilliárdot terveznek elkülöníteni a veteránok fogpótlására és fogászati kezelésére irányuló kísérleti projektre az állam költségén. Négyszázmillió szükséges a fogságból szabadult ukránok pénzügyi támogatására. További 101 milliót költenek a büntetés-végrehajtási rendszerre. További 4,5 milliárdot különítenek el az állami költségvetési tartalékalap feltöltésére.

Ahhoz, hogy további forrásokhoz jusson, a Verhovna Radának adóemelésről kell döntenie. Egy ilyen népszerűtlen lépésről már az év elején is szó volt, de elhalasztották, amíg még volt rá lehetőség.

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához