2024.szeptember 7.
Zakariás, Beáta, Brájen
Hírek 🔊

Vajon honnan ment az utasítás Zelenszkijnek?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
tóth máté

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇸🇪🇺🇺🇦🇭🇺Dr. Tóth Máté az “energiajogász” gyors elemzése‼️

A mi Kárpátaljánk mellett színorosz területeken is elterülő Ukrajna a százmilliárdos humanitárius segítségünkért hálául épp elzárja az olajtranzitot. Amit ez a furcsa ország csinál, az súlyosan nemzetközijog-ellenes. Az Energia Charta alapján, melynek Ukrajna is részes fele, a más országokat kiszolgáló tranzitot minden esetben biztosítani kell!

Eddig a tények. A portfolio.hu, a Politico-t követve – nyilván felsorakozik órákon belül a teljes atlantista sajtó hozzájuk – már finoman mosdatja az ukránokat, hiszen ezt azért csak meg kell értenünk, meg aztán a magyarokkal tolnak ki, amit meg pláne. Oké, nem vártunk tőlük mást. Viszont emellett elkezdtek egy elképesztő riogatást, rémhírterjesztést is hazánkkal szemben.

1) Egyrészt azt mondja a Politico meg a portfolio.hu megafonján keresztül egy bizonyos Ilona Gizinska, valamiféle sosehallott, most elővett “szakértő agytröszt” ún. Magyarország-szakértője (sic!) hogy a magyarok “heteken belül égbe szökő energiaárakkal és áramhiánnyal szembesülhetnek”, hiszen “vannak olajalapú áramtermelő egységek is Magyarországon.”

Ezzel szemben jó ha tudjuk: NEM, NINCSENEK. A nagy fűtőolaj által üzemeltetett erőműegységeket az 1990-es években, illetve az ezredforduló körül fokozatosan bezárták, illetve átalakították. Így például a Dunamenti Erőmű 2003-ban állította át a környezetszennyező nehéz fűtőolajról az F-blokkjait gázra (ezt hívjuk retrofitnak). Mára minimális ilyen kapacitás maradt, három gyorsindítású blokk (Sajószöged, Litér, Lőrinci), de ez lényegében semmi.

Magyarország energiamixe a valóságban: ~45% Paks, ~27% megújuló (ennek a fele nap), ~20% földgáz, ~7% szén/lignit. Így nem lesznek égbe szökő energiaárak, sem áramkimaradások, ahogy épp pánikot kelteni igyekszik az atlanti-globalista sajtó, ami a félelemkeltés közepette valahogy “elfelejtette” elítélni Ukrajna tettét. Sebaj. A lényeg: nem termelünk olajból villanyt, így a rémhírterjesztéssel szemben nincs hatása az ellenséges és súlyosan jogellenes ukrán lépésnek a hazai energiaárakra, a villanyra sem.

2) Ami az olajat illeti, itt bizony húsbavágó a nem csupán ellenséges, de egyenesen jogellenes ukrán magatartás nekünk, és égbekiáltó a zsarolás, illetve politikai fenyegetés egy országtól, aki most állítólag segítségre és szövetségesekre szorul. Érint minket. Árt nekünk.

Azonban az ennek talán egyenesen örülő Politico, portfolio.hu és az aktuális “agytröszt” “Magyarország-szakértője” arról hallgat, hogy Magyarország a mai napon pontosan 667,6 ktonna (576,8 ktoe) kőolaj, 516,4 ktonna (557,7 ktoe) gázolaj, 240,5 ktonna (259,9 ktoe) benzin, 14,2 ktonna (15,3 ktoe) kerozin biztonsági tartalékkal rendelkezik. Ez több mint 90 nap, mindegyikből, külön-külön!

És ez még csak a jogszabály szerinti biztonsági készletünk: a finomítók tartalékai, a nagykereskedők készletei stb. azért ott vannak ám, azok a hordók sem csak portfolio-cikkek háttérképéül jók, hanem pontosan ilyen esetekre.

Nos a nevezett sajtó által most mindenhol harsogott-felhangosított ún. “Magyarország-szakértő”, Ilonka néni, aki végzettségére nézve szociológus, tevékenységére nézve meg politikus, pont annyira szakértő, mint mondjuk Calum Nicholson szociálantropológus.

Ne üljünk hát fel a hazugságoknak, rémhírterjesztésnek és pánikkeltésnek. Ahogy ugyanez a sajtó klímavészhelyzettel riogatását is elmossák épp az esőfelhők, úgy ne higgyünk az áramkimaradásnak meg az olajipari ellátási vészhelyzetnek sem.

Mi a reakciód?
👍tetszik
150
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek