2024.július 5.
Emese, Sarolta, Lotti, Antal, Nara
Hírek 🔊

Vérfagyasztó: nyílt levelet írt egy francia lány a sorsdöntő választás előtt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az X-en Elon Musk is felfigyelt az írásra…

A bejegyzést Damien Rieu, francia blogger osztotta meg a közösségi oldalon. Egy francia lány elkeseredett hangvételű bejegyzést írt a sorsdöntő franciaországi választás előtt.

Az X tulajdonosához is elért az írás, Elon Musk csekkolta a sztorit:

Lili R. vagyok, 26 éves. Francia, világos szemű szőke lány. Mindig Lyon hatodik kerületében laktam, Lyon legpolgáribbnak nevezett kerületében és a mindennapjaim egyre elviselhetetlenebbek ebben a városban.

Ezt azért mesélem el, mert tíz évvel ezelőtt mindig el tudtam menni a barátaimmal este, anélkül, hogy zavartak, sértegettek, követtek volna vagy leszúrnának. Pontosítom: késelnének. három évvel ezelőtt az egyik barátomat két barátjával hazafelé egy férfibanda vette körül. körül állták őket és ellopták az egyikük mobiltelefonját. Megpróbáltak védekezni, és a barátomat, akit rögbijátékos fizikuma ellenére karon szúrtál, miután védte a nyakát, amit célba vettek. Megpróbálták elvágni a torkát.

A magam részéről nagyon rendszeresen követnek, sértegetnek, mert nem válaszolok, vagy mert nem tetszik nekik, amikor azt válaszolom, hogy van barátom. Egyre többször fütyülnek nekem, mint a kutyáknak, vagy messziről kiabálnak felém. Ilyen talán harminc alkalommal történt velem az elmúlt évben.

Hat hónappal ezelőtt örökbe fogadtunk egy kiskutyát. egyik este a barátom 21 órakor kivette, és három fiatal megpróbálta ellopni tőle. Azóta csak este vesszük ki kettesben, mindig paprikaspray-t hordok a táskámban. A házunk körül, csak a háztömbünk környékén sétáltatjuk. Van három üzlet a közelben. Éjjel-nappaliak.itt mindig férfiak vannak, akik lesben állnak, ácsorognak, kiabálnak, akik drogoznak és zaklatják az embereket, különösen a nőket. Mindezen tevékenységeket bevándorló férfiak, észak-afrikai bevándorlásból származó férfiak űzik. Soha fehér ember nem viselkedett velem úgy, mint ők.

Rasszista lennék, amiért ilyenné vált a mindennapi életem a bevándorlás miatt? A valóságom, a mindennapi életem rasszista? Nem vagyok-e olyan legitim, mint bárki más, amikor elítélem ezt a sok traumatikus erőszakot azzal az ürüggyel, hogy ez külföldi vagy bevándorló hátterű férfiak cselekedete? Szeretném leszögezni, hogy nem csak felnőtt férfiakról van szó, bevándorló háttterű kiskorúak is ezt művelik.

Most – körülbelül négy éve – az életmódom, akár otthon, akár az utcán megváltozott és alkalmazkodott ehhez a bizonytalansághoz. Most paprikaspray-vel élek a kocsimban egy taserrel és egy riasztópisztollyal. Dupla zárat adtunk a bejárati ajtónkhoz. Térfigyelő kamera van a lakásunkban. a pénztárcámban van egy tartalék paprikaspray. Soha nem lépek be egy épületbe anélkül, hogy ne ellenőrizném az utcám mindkét oldalát, hátha valaki követne. Megtagadom a szemkontaktust, tudod kikkel… Állandóan átmegyek a másik oldalra, ha velem szemben jönnek. Este 9 után már nem hagyom el egyedül a házam, vagy rendszeresen hazavisznek. Már nem vállalok szállítást minden elképzelhető ok miatt. Nem vagyok hajlandó betenni a lábam Lyon bizonyos területeire. Félek, amikor egyedül vagyok otthon. Félek, amikor kint vagyok az utcán.

Most már állandóan félek. Nem akarom ezt a jövőt a gyerekeimnek – akik szerencsére még nincsenek – és nem értem azokat, akik nem látják, hogy Franciaország a bizonytalanság bölcsőjévé válik a bevándorló férfiak miatt. nőknek, de férfiaknak is.

Tehát a saját és a gyermekei vagy leendő gyermekei jövőjéért: szavazzon jól!

Az X-en egy másik írás is született a poszt alatt:

Egész gyerekkoromban Lyonban éltem, 1990/2000-ben, és már akkor is brutális volt:
– Amikor 14 éves voltam, először mentem el egyedül otthonról (a barátnőm házába, szintén a 6. kerületben), és 3 afrikai származású, valamint 1 észak-afrikai fiatal sarokba szorított, és ellopták a mobiltelefonomat.
– volt egy laptop lopás (észak-afrikai zsebtolvajok a metróban, akiket tetten értem).
– a tömegközlekedés, Sathonay térnél: 2 észak-afrikai könnygázgránátot dobott az ajtók bezárása előtt. A busz 30 percig állt, amíg mindenki leszállt.
– lycée à la croix-rousse: az iskolán kívüliek portyáznak a játszótéren. Az összes hátizsákot kinyitották és ellopták. Most már van egy biztonsági őr ott.
– Amikor 16 éves voltam, két órán keresztül fociztam a barátaimmal és körülbelül húsz észak-afrikaival. Nagyszerű volt a hangulat, de a meccs végén nevetve elszaladtak a mobiltelefonjainkkal. 
– 16 évesen, Montée de la Rochette Cuire-ban: sértések, mint “mocskos francia”, kövekkel dobáltak meg minket.
– 3 betörés a lakásunkba + 2 autót elloptak / felgyújtottak Croix-Rousse-ban és Gerlandban.
– 20 éve gyakornok Gerlandban: az újságok a Mohamed-karikatúrákról beszélnek a gyártósoron. Egy észak-afrikai azt mondta nekem: “Ha lerajzolod az én prófétámat, elvágom a torkod”. 

Furcsa módon elmenekültem Lyonból, és nem akarom, hogy a gyerekeim átéljék azt, amin én keresztülmentem. 

Biztos a bizonytalanság érzése!

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
116
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek