2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Vlagyimir Putyin országos atomriadót rendelt el

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
51155407 3900155 67cb4955f447822463968fd277ba68db wm

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Oroszország az atomriadóval egy esetleges nyugati atomcsapásra készül, amelyben az ország hetven százaléka elpusztul és statáriumot kell hirdetni.

Egy nukleáris háborúra való felkészülést szolgál az a példátlan országos szintű gyakorlat, amit az orosz elnök október 3-ára elrendelt – írja az atv.hu. Ekkora készültség még sosem volt Oroszországban, mert eddig csak régióként tartottak atomtámadást szimuláló tesztet.

A gyakorlat egy olyan helyzetet feltételez, amelyben a NATO atomcsapást mér Oroszországra, az orosz lakásállomány- és az életfenntartó létesítmények hetven százaléka pedig megsemmisül.

A forgatókönyv szerint az országban statáriumot vezetnek be, és teljes körű mozgósítást rendeltek el.

A teszt során azt is modellezik, milyen másodlagos veszélyt jelentenek az atomerőművekben és más kulcsfontosságú létesítményekben keletkező károk.

A gyakorlat része, hogy az állami és a regionális hatóságoknak rendkívüli mentőcsapatokat kell szervezniük az élelmiszer- és egészségügyi ellátás biztosítására, illetve a radioaktív sugárzás elleni védelemre.

Az előkészítő dokumentum szerint Oroszországnak fel kell készülnie a háború eszkalálódására, beleértve a nukleáris hatalmak részvételével zajló világméretű konfliktust.

A lakosságot az életveszélyessé vált zónákból ki kell telepíteni, ami példátlan méretű belső lakosságcserét jelent. Az orosz elnök az atomcsapás miatt egy atombunkerbe költözik, emellett rendelkezésére áll egy flottányi „Doomsday” Il–80 Maxdome repülőgép is, amelyek légi vezérlési központként is tudnak működni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek